Nyíregyháza

2020.09.07. 16:39

Különleges esték

A kortárs zene és irodalom áll a középpontban a Bencs-villában szeptemberben.

Minden héten kínál valamilyen kulturális csemegét a Bencs-villa ebben a hónapban.

A Női Szalon szeptember 8-ai, keddi vendége Eperjesi Ildikó lesz. A szerkesztő-riporter 17.30-tól a tavaly megjelent, Sorskönyv a frontról című könyvéről beszélget dr. Körtvélyfáy Eszterrel. A szerző a kötetben olyan emberi sorsokat gyűjtött össze, melyeket olvasva újra és újra felmerül bennünk a kérdés, mi az élet értelme, és mi dolgunk a világon.

A történelem fehér foltjai

Egy héttel később, szeptember 15-én délután fél hattól Kerek Gáborral találkozhat a villa közönsége.

A blockflöte- és fagottművész arra vállalkozott, hogy bebizonyítja, a kortárs komolyzene a közhie­delemmel ellentétben nem valami elvont, nehezen befogadható dolog, hanem igenis hallgatható és élvezhető, sőt vidám.

Az est folyamán ­zeneszerzői műhelytitkok is feltárulnak majd a hallgatók előtt.

A Hazátlanok című multimediális irodalmi, felolvasószínházi produkciót tekinthetik meg az érdeklődők szeptember 22-én 17.30-tól. Az előadás Kováts Judit azonos című regénye alapján készült, s az irodalom, a zene, a színművészet és vizuális elemek ötvözésével közelmúltunk történelmének több fehér foltját, közösségi sors­tragédiáit mutatja be szerelmi történetbe ágyazva.

Egy csipetnyi költészet, rap és színház egyvelege: Gömöri Eszter, Bárány Bence és Mészáros Péter szeptember 29-ei, 17.30-kor kezdődő slam poetry estje egyszerre idézi meg Radnóti Miklóst, Babits Mihályt és a mai magyar valóságot.

KM

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában