tony curtis

2020.09.29. 08:57

Tíz éve nincs köztünk

A magyar származású világsztár tíz évvel ezelőtt hunyt el.

Forrás: Warner Bros.

Amikor Emanuel Schwartz és Klein Ilona a XX. század elején Mátészalkáról az Egyesült Államokba emigráltak, valószínűleg álmodni sem mertek arról, hogy egyik gyermekük világhírű színész lesz majd. Pedig így történt: 1925. június 3-án megszületett fiuk, Bernard Schwartz, akit Tony Curtis néven ismert meg a világ.

Hazánkban is járt

Tony Curtis pályafutása során kétszer nyert Golden Globe-díjat, egyszer pedig Oscar-díjra is jelölték. Vígjátékokban és drámákban egyaránt megcsillogtatta tehetségét. Olyan filmekben láthatta a nagyközönség, mint A megbilincseltek, a Van, aki forrón szereti, A bostoni fojtogató, A siker édes illata vagy a Spartacus.

A filmcsillag napra pontosan tíz évvel ezelőtt, 2010. szeptember 29-én hunyt el szívrohamban a nevadai Henderson városában, 85 éves korában. Magyar származására mindig is büszke volt, először 1996-ban járt hazánkban a Magyar Filmesek Első Világtalálkozóján, és felkereste Mátészalkát is.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában