Dugonics András Irodalmi Díj

2020.10.20. 10:00

A legszebb szülinapi ajándék az olvasóktól

John Cure kapta a legtöbb szavazatot a horrorregények kategóriájában.

Először adta át a Dugonics András Irodalmi Díjat az Imádom a könyveket közösség. Az elismerésre tizennyolc kategóriában, a zsánereknek megfelelően jelölhettek az olvasók hazai és külföldi kortárs szerzőket. A megmérettetés megmozgatta a könyvek világának szerelmeseit, akik összesen több mint 128 ezer szavazatot adtak le néhány hét alatt.

Az online eredményhirdetés október 18-án, a magyar regényírás napján volt. A horrorregények kategória első helyezettjét jól ismerjük, idehaza műfajában a legnépszerűbb szerzők egyike, regényei többször vezették a Bookline sikerlistáját. Ő Győrffy-Kiss József, írói álnevén John Cure, akinek öt év alatt hat kötete lett bestseller.

Kedves és értékes

– Mint megannyi más esetben, az irodalmi díjak is szubjektív értékítéletet tükröznek. A döntéseket befolyásolhatják az aktuális trendek, a könyvpiaci, irodalmi és politikai szempontok. Megfigyelhető, hogy gyakran már a jelöltek listáját is sértődések és örömök kísérik, én azonban azt gondolom, hogy a díjak zászlaján fő célként az irodalom népszerűsítésének kell lobognia. Éppen ezért egy olyan elismerés, amire maguk az olvasók terjesztenek fel írókat, és a nyerteseket is ők szavazzák meg, egy szerzőnek valóban kedves és értékes tud lenni, hiszen ez komoly visszajelzés – mutatott rá John Cure. A megyében élő író hozzátette: az eredményhirdetést csupán néhány nappal előzte meg a születésnapja, ezért úgy érzi, hogy az idén a legszebb születésnapi ajándékot az olvasóktól kapta.

CsA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában