Nyíregyháza

2020.11.04. 10:47

Bepótolják az elmaradt áprilisi hangversenyt

Boros Misi

Fotó: FILHARMÓNIA MAGYARORSZÁG

Mint az élet oly sok területét, így a komolyzenei rendezvényeket is nagymértékben befolyásolta a koronavírus-járvány tavaszi időszaka, valamint hatással van a vírus őszi hulláma az együttesek mostani próbáira és hangversenyeire is.

Tervek vannak, de...

A Filharmónia Magyarország 2019/2020-as szezonját sem sikerült áprilisban befejezni, ezért a bérletesek számára pótkoncertet rendeznek a 17 esztendős Boros Misi szereplésével november 17-én 19 órától Nyíregyházán a Váci Mihály Kulturális Központban. Az ifjú zongoraművész a vírushelyzet miatt kialakult bezártság alatt sem tétlenkedett. Fejlesztette a repertoárját, négy különböző műsorral tér vissza a színpadra, és alig várja, hogy újra találkozzon a közönséggel.

– A járvány okozta nagy bizonytalanság miatt erre az évadra nem hirdetünk bérletet, csupán egy-egy szólókoncertet tervezünk a tavaszra, ha az egészségügyi helyzet megengedi. A terveink között szerepel Miklósa Erika, valamint a Nemzeti Filharmonikus Zenekar fellépése is, de természetesen mindez még nagyon bizonytalan, minden a vírustól függ – tájékoztatta lapunkat Boronkay Ferencné, a Filharmónia Magyarország kulturális szervezője.

A tavaszi bérleteseket várják

– A már megszokott helyszínt is a járvány miatt kellett megváltoztatnunk, mivel a Kodály Zoltán Általános Iskolába idegenek nem léphetnek be, ezért lesz a kulturális központ Boros Misi koncertjének a helyszíne. Ide azokat a zenebarátokat várjuk, akik az előző szezonban bérlettel rendelkeztek, illetve április 7-re váltottak jegyet, hiszen mint említettem, most pótoljuk számukra az elmaradt előadást. A koncert idejére még a Steinway zongorát is átszállítjuk az iskolából a kulturális központba.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában