Talamba Ütőegyüttes

2020.11.11. 12:29

Ezüst különdíj New Yorkból

Először neveztek be a versenyre, produkciójukat ezüst különdíjjal jutalmazták.

Az együttes a sikert jelző elismeréssel

Fotó: Talamba

A világ egyik leghíresebb koncertterme a New York-i Carnegie Hall: szinte minden szólista és együttes nagy álma, hogy legalább egyszer felléphessen a koncertkomplexumban, amit sokan a klasszikus zene templomának tartanak.

Az intézmény az idén immár ötödik alkalommal rendezte meg a Manhattan Nemzetközi Zenei Versenyt, amelynek győztesei koncertet adhatnak vagy CD-t vehetnek fel a komplexumban. A pandémia miatt a megmérettetést ebben az évben online rendezték meg, de így is több száz pályamű érkezett a világ minden tájáról. Az Artisjus-díjas Talamba Ütőegyüttes első alkalommal nevezett a nívós eseményre, és mint a napokban kiderült: jól tették, hogy elindultak a versenyen, hiszen produkciójukat ezüst különdíjjal jutalmazták.

Liszt-feldolgozással neveztek

A Talamba vezetője, a nyíregyházi származású Zombor Levente lapunknak elmondta: a kamarazenei kategóriában indultak, mégpedig egy koncertfelvétellel.

– Egy tavaly decemberi gödöllői koncertünk felvételével, egy Liszt-feldolgozással neveztünk, a produkciót vágatlan formában kellett elküldenünk. Még a koronavírus-járvány kitörése előtt eljuttattuk a verseny szervezőihez a videót, és szinte már meg is feledkeztünk róla, amikor a napokban megérkezett az értesítés és az oklevél.

– A produkciót egy szakmai zsűri tagjai értékelték, és a több száz beérkezett pályamű közül a miénket is kiválasztották, s ezüst különdíjjal ismerték el az előadás kiemelkedő zeneiségét, a művek egyedi, sajátos értelmezését, a magas technikai felkészültséget és a kiemelkedő szakmai színvonalat – mesélte Zombor Levente, és hozzátette: most, amikor a járványhelyzet miatt nem tudnak koncertezni, nagyon jól jött számukra ez az elismerés.

SZA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában