mátészalka

2020.11.03. 14:46

Klasszikusok és a legújabb kedvencek

A mátészalkai kulturális központ ötödik alkalommal csatlakozik az Országos rajzfilmünnephez.

A KEDD Animációs Stúdió az idén is megrendezi az Országos Rajzfilm­ünnepet, tisztelegve az animáció világnapja előtt. A programhoz több mint száz helyszín csatlakozott országszerte, közöttük a mátészalkai Szentpétery Zsigmond Kulturális Központ és Színház.

Együtt a családdal

– Ötödik alkalommal csatlakozunk a fesztiválhoz, mely a koronavírus-járvány miatt ebben az évben rendhagyó lesz. A programok ugyanis a YouTube-ra költöznek, így az otthon biztonságában, a fotelban összebújva tudják a családok élvezni a legújabb rajzfilmeket és az örök klasszikusokat – mondta el lapunk érdeklődésére Zsoldos Judit.

A mátészalkai kulturális központ igazgatóhelyettese hozzátette: emellett az intézmény tevékenységét és a város kulturális életét bemutató videókkal is készülnek a november 13–14-ei rajzfilmünnepre.

– Nosztalgiázhatunk a nagy klasszikusokkal, hiszen ellátogat a nappalikba Vízipók-csodapók, Frakk, Kukori és Kotkoda, Mátyás király vagy éppen a Magyar népmesék hősei. Az utóbbi évek legnagyobb kedvencei közül pedig Bogyó és Babóca, a Kuflik, Borka, Detti és Drót, a Hajótöröttek és Boxi történeteivel is találkozhatnak a meserajongók – sorolta Zsoldos Judit.

Az idén negyvenéves Magyarország első Oscar-díjas animációs filmje, A légy, ezért a rajzfilmünnep az alkotás legendás rendezője, Rófusz Ferenc életműve előtt is tiszteleg. A rendezvényen a nagy sikerű rövidfilm mellett az Egy év Hoppifalván, a Ticket és Az utolsó vacsora című műveket is levetítik.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában