Nyíregyháza

2020.11.17. 17:29

Közérthetővé szeretné tenni a komolyzenét

A következő évre tolódik Rákász Gergely nyíregyházi koncertje.

20190905 Kecskemét Rákász Gergely koncertorgonista Fotó: Bús Csaba BCS Petőfi Népe

Forrás: MW-archív

Fotó: Bús Csaba

 

Fotó: MW-archív

A Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola adott volna otthont Rákász Gergely Lords of the Organ IV. című, november 21-ére tervezett nyíregyházi koncertjének, ám a veszélyhelyzet miatt az előadást a jövő évre halasztják.

„Nagyon boldog vagyok, amiért a Lords of the Organ sorozatot szereti a közönség. Minden évben lényegesen többen hallgatják, és ez azt üzeni, hogy sikerülhet a magas művészetet olyan körítéssel tálalni, hogy azt a mai kor mindig rohanó embere is a tányérjára vegye.

Nem könnyű feladat, mert a klasszikus művekből egy hangot sem veszünk el, nem butítjuk őket közérthetővé, de a látványkoncertekkel, a zenei idegenvezetéssel és az izgalmas műsorválasztással azt érjük el, hogy a műfaj ne csupán egy maroknyi hard­core komolyzene-rajongó kiváltsága legyen.

Mégiscsak más az a világ, amelyben tömegek választják a klasszikus művészetet kikapcsolódásként, ez pedig csak úgy érhető el, ha az előadás és a művész is korszerű...” – írja honlapján.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában