zenés vetélkedő

2020.11.26. 20:00

Pénteken elindul a Móricz-(F)Actor

A vetélkedőben a színház művészei mutatják meg tudásukat.

– A művészeink főszereplésével megvalósított zenés vetélkedő ötlete már a tavaszi leállás alatt is eszembe jutott, de akkor nem volt elég idő arra, hogy minden részletét tökéletesen kidolgozzuk. Most viszont a járványügyi helyzet ismét arra késztetett bennünket, hogy elgondolkodjunk azon, mit tehetünk azért, hogy a nézőink annak ellenére is közel maradjanak a színházhoz, hogy nem játszhatunk előadásokat – mondta lapunknak Kirják Róbert, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház igazgatója, aki olyan megoldást keresett, ami népszerű, figyelemfelkeltő, interaktív és ami eltér attól, amit a hazai színházak nagy része ebben a helyzetben a közönségének nyújtani tud.

– Volt még egy kitétel: azt szerettem volna, ha olyan élményt tudunk kínálni, ami nemcsak azokat érdekelheti, akik színházba járnak, hanem azokat is, akik ugyan nem a nézőink, de szeretik a verseket, dalokat, a látványos színpadi előadásokat és a tehetségkutató show-műsorokat. Amit ugyanis kitaláltunk, az a Móricz-(F)Actor: az izgalmas, kifejezetten csak online megtekinthető zenés vetélkedőben színházunk művészei mutatják meg tehetségüket választott műsorszámukkal, a nézők pedig szavazatukkal támogathatják a kedvencüket, aki elnyerheti a verseny fődíját.

Énekelnek, verset mondanak

– Megmondom őszintén, nem nézek túlságosan gyakran tehetségkutatókat, de abban biztos vagyok, hogy a színészeink bárkivel felveszik a versenyt, ebben a megmérettetésben pedig olyan oldalukat is megmutathatják, amelyet korábban a nézők nem láthattak. Eléneklik a kedvenc dalukat, elmondják a nekik legjobban tetsző verset, és személyes élményeiket is elmesélik a produkciók között mini interjúkat készítő házigazdáknak, Staub Viktóriának és Rák Zoltánnak. A két népszerű művészünk igazán összeszokott párost alkot, hiszen az idei évad első nagyszínpadi bemutatójában, az Édes Charity című előadásban ők játsszák a főszerepet. Egyelőre annyi biztos, hogy az év végéig minden pénteken, szombaton és vasárnap 20 órától láthatják a nézők az epizódokat, az esetleges folytatásról később, az érdeklődéstől függően döntünk majd. Azok a színészeink vesznek részt az első öt hétvégét érintő produkciókban, akik most nem próbálnak, de elképzelhető, hogy később mások is csatlakoznak hozzájuk.

Érdemes szavazni

– Nagyon komolyan vesszük a műsort, aminek elkészítéséhez a teljes színházi gépezetet mozgósítottuk: a fellépőket sminkesek, fodrászok, öltöztetők segítik, a Művész Stúdióban kialakítottunk egy LED-fallal ellátott, profi hátteret, de nagy hangsúlyt fektetünk a szövegekre is. A műsorokat a színház Facebook-oldalán láthatják az érdeklődők, időben elcsúsztatva pedig a YouTube-csatornánkra is felkerül.

– Ez egy verseny, így természetesen a produkciókra szavazni is lehet: a like egy, a szívecske két szavazatot ér, a komment pedig hármat. A nézőink nemcsak élményekkel gazdagodnak, de ajándékokkal is, a szavazók között ugyanis minden adásban egy-egy két személyre szóló színházbérletet és a most megjelent, Mindenünk a színház című könyvet sorsoljuk ki, ha pedig véget ér a verseny, szavazóink között egy, a hajdúszoboszlói négycsillagos Hotel Aurumba szóló exkluzív wellnesshétvége is gazdára talál.

– A Móricz-(F)Actor első három epizódját november 27-én, 28-án és 29-én este 8 órától láthatják a nézőink, és mivel tudjuk, hogy a műsorhoz közönség is kell, erről is gondoskodtunk. Mivel sajnos a színház ajtajai most zárva vannak, világsztárokat „ültetünk” a Művész Stúdió székeire: ha a kamera kitekint, azt láthatjuk majd, hogy mások mellett Tom Hanks, Arnold Schwarzenegger vagy Cristiano Ronaldo foglal helyet a nézőtéren, hogy szurkoljon a színészeinknek – mesélt a részletekről Kirják Róbert, aki bízik benne, hogy a Móricz-(F)­Actor segít abban, hogy a színház addig is a nézőik életének fontos része legyen, amíg nem találkozhatnak velük ismét személyesen.

SZA

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában