„Szerelmem India”

2020.11.07. 19:05

Sokatmondó tekintetek

Attraktív, egyszersmind hiteles portrék a Szatmári Múzeum kiállítótermeiben.

Morovszki Ildikó

Forrás: CSERVENYÁK OLIVÉR

„Szerelmem India” címmel még ebben a hónapban látható Morovszki Ildikó kiállítása a mátészalkai Szatmári Múzeumban.

Számos kiállításon

A Nyíregyházán született művész a Nyíregyházi Művészeti Szakközépiskolában tanult, ahol akkor szobrászatot tanított Bíró Lajos Munkácsy-díjas mátészalkai szobrászművész, aki maga is jelen volt a megnyitón.

Morovszki Ildikó
Fotó: CSERVENYÁK OLIVÉR

Morovszki Ildikó az Iparművészeti Főiskolán szerzett grafikusi diplomát. Számos egyéni és csoportos kiállításon vett részt Magyarországon és külföldön, így Indiában is, ahol több éven át diplomata férje külszolgálata idején alaposan megismerte az országot és sok indiai témájú alkotást készített.

Nagyköveti üzenet

A szeptemberi megnyitón a kiállítás házigazdája, dr. Cservenyák László múzeumigazgató köszöntése után Kovács Sándor országgyűlési képviselő és Hanusi Péter polgármester üdvözlő szavai után Bokor Balázs volt nagykövet nyitotta meg a kiállítást, majd a budapesti indiai nagykövetség első beosztottja olvasta fel a nagykövet üzenetét.

Az attraktív tárlat egészen decemberig látogatható a Szatmári Múzeumban, ahol az emeleti teremben Kósa Attila fotográfus sajátos ihletettségű, a női szépség előtt is hódoló kiállítása várja még a látogatókat.

GB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában