Nyíregyháza

2020.11.28. 17:30

Visszaadják a szeretetet

A most könyvet ­kölcsönzők személyre szóló könyvjelzőt kapnak.

Ajándékkal, egy-egy személyre szóló könyvjelzővel lepi meg olvasóit a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár.

Megpróbálunk ezzel a kezdeményezéssel egy kicsit visszaadni abból a szeretetből, ami felénk árad

– mondta el Tomasovszki Anita, a könyvtár igazgatója.

– Ugyan a pandémia miatt bevezetett korlátozások óta a forgalmunk érezhetően csökkent, de rengetegen telefonálnak és keresnek meg minket az online felületeinken, hogy megtudják, miként tudnak kölcsönözni. A grafikusunk tervezte a könyvjelzőt, amelyre a név mellett pozitív idézeteket is nyomtatunk, olyat például, hogy „hagyd, hogy a mosolyod megváltoztassa a világot, de ne hagyd, hogy a világ megváltoztassa a mosolyod!”.

Volomné Tóth Kornélia a személyre szóló könyvjelzővel | Fotó: Jernei Gábor

Tomasovszki Anitától megtudtuk, a könyvtár továbbra sem látogatható, a kikölcsönözni kívánt könyveket egy kölcsönösen egyeztetett időpontban az épület előtt adják át az olvasóknak – azoknak, akik ezzel a pici, de annál szívmelengetőbb ajándéknak köszönhetően mosolyogva térhetnek haza, hogy a járványt kicsit kizárva az életükből hódolhassanak az olvasás élményének.

JG

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában