gyász

2020.12.05. 09:48

Elhunyt Pécsi Ildikó

Pécsi Ildikó élete egyik legszebb korszakát töltötte a sóstói homokban

Forrás: ripost.hu

A Polgári születésű, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésznő, rendező, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagjának halálhírét Gödöllő város facebook oldalán jelentették be szombat délelőtt.

Pécsi Ildikó Nyíregyházán érettségizett, a város díszpolgára volt, mindig szívesen jött a megyeszékhelyre. 2015 őszén egy beszélgetős esten vett részt, a Terefere című műsornak a Móricz Zsigmond Színház adott otthont. A színésznő hét közeli barátnőjét hívta meg az eseményre, akikkel többek között iskolai emlékekről, és kamaszkori csínytevésekről is beszélgettek a teátrum színpadán. Kiderült, hogy már a leányiskolában felfedezték Pécsi Ildikó tehetségét. Sokszor a tornateremben gyűltek össze a lányok, hogy hallgassák, ahogy osztálytársuk felolvas nekik. „Ő egy zsámolyon ült, mi pedig köré gyűltünk. Valaki hasalt, valaki törökülésben ült és csak hallgattuk, ahogy olvas” – emlékezett vissza az egyik osztálytársnője.

Pécsi Ildikó Bárány Frigyessel, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház alapító és örökös tagjával többször is játszott együtt, így a nagy sikerű Aranyember című filmben is. Amikor 2013 végén a Nemzeti Színházban Frici bácsit abból az alkalomból ünnepelték, hogy 55 éve kezdte a pályáját, Béres Ilona és Keleti Éva mellett Pécsi Ildikó is köszöntötte.

Lapunk korábbi újságírója, Bodnár István a közösségi oldalán azt írja, két alkalommal is készíthetett interjút Pécsi Ildikóval, aki az egyik korábbi vallomásában azt mondta: „Nem emlékszem rá, hogy ilyen egyértelműen szép, csak jó időszak lett volna életemben, mint Nyíregyházán, igaz, életem egyik legszebb korszakát töltöttem a sóstói homokban leterített törülközőkön heverészve, és a habokban elmerülve. Nagyon szép emlékekkel jöttem el Nyíregyházáról.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában