„Az Év Zenekara”

2020.12.12. 16:55

Texasból kaptak elismerést

A Nyughatatlan az év zenekara lett egy rangos tengerentúli countryfesztiválon.

VNA

A Nyughatatlan Szakolyban is forgatott klipet

Forrás: A zenekar archívuma

Bár a pandémia miatt az idén igencsak megritkultak a lehetőségek, hogy a zenészek színpadra állhassanak, ez nem jelenti azt, hogy teljesen eseménytelenül telt volna az év: a Johnny Cash életrajzi filmjéről elnevezett A Nyughatatlan zenekar számára számos mérföldkövet tartogatott az elmúlt időszak. A formáció a közelmúltban nemzetközi szintű elismerést kapott: elhozták az Egyesült Államokból „Az Év Zenekara” díjat.

Irány Amerika!

– Néhány évvel ezelőtt már meghívtak minket a texasi countryfesztiválra, de csak most tudtunk élni a lehetőséggel – mesélte lapunknak a frontember, Kovács Kornél. – A korlátozások miatt ezt az eseményt is virtuálisan rendezték meg, mi is online léptünk fel. Nagyon jó érzés volt, amikor a szakmai zsűri nekünk ítélte a díjat: a főszervező, Preston Taylor elmondta, hogy a hangzást, a megjelenést és a műsor összeállítását is értékelték.

A Texas Sounds International Music Awardsot az idén hetedik alkalommal rendezték meg Jeffersonban, és a világ számos pontjáról – többek között Hollandiából, Izlandról és Mexikóból is – hívtak meg előadóművészeket.

– Az idén tízéves a zenekar, a jubileumra pedig születésnapi turnéval készültünk, azonban ezt félbe kellett hagynunk – tette hozzá Kovács Kornél. – Szerencsére azért nagyon sok pozitív élményünk is volt: például meghívást kaptunk Fenyő Miki nagykoncertjére, színpadra léptünk az A38-on, és saját koncertfilmet is forgattunk, jövőre pedig várnak minket a texasi fesztiválon is. Azt tervezzük, hogy elkészítjük a saját dalaink angol nyelvű verzióit, és ezt a lemezt Amerikában rögzítjük.

A Nyughatatlan megyénkhez is kötődik, hiszen Kovács Kornél édesanyja és nagyszülei is Szakolyban nőttek fel. A zenekar 2015-ben egy videóval adózott a családi köteléknek: a településen forgatták Jaj című daluk klipjét, melybe a helyi lakosokat is bevonták.

A zenekar saját szerzeményei mellett Johnny Cash legismertebb slágereit is feldolgozza. Eddig nyolc európai országban léptek színpadra – és ha terveik megvalósulnak, jövőre a rock and roll hazáját is meghódítják.

VNA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában