Nyírség Táncegyüttes

2020.12.20. 10:00

Virtuális karácsonyi műsor

A Nyírség Táncegyüttes a virtuális térben igyekszik ünnepi hangulatot teremteni.

CsA

A Nyírség Táncegyüttes műsorát vasárnap 17 órától láthatják az érdeklődők | Fotó: Az együttes archívuma

Hagyomány már a Nyírség Táncegyüttes életében, hogy a szeretet ünnepének közeledtével adventi műsorral lepi meg a megyeszékhely főterén felállított karácsonyfánál a város lakóit. A tradíció ebben az évben a koronavírus-járvány miatt megszakad, azonban a nyíregyházi táncosok megtalálták a lehetőséget arra, hogy eljuttassák ünnepi gondolataikat a közönséghez.

Advent negyedik vasárnapján

– Fél évvel ezelőtt nem volt lehetőségünk „élőben”, igazi műsorral ünnepelni a nemzeti összetartozás napját, ezért akkor filmet készítettünk, melyet a Nyíregyházi Televízió ünnepi műsorában láthattak a nézők június 4-én este. A mostani, aggodalmas időkben sem tudunk karácsonyi műsort adni a város főterén, a nagy karácsonyfa alatt, ezért a negyedik adventi vasárnap délutánján, december 20-án 17 órakor a legnagyobb közösségi oldal lehetőségeit kihasználva próbáljuk megteremteni az ünnep előtti várakozás áhítatos hangulatát – mondta el Demarcsek György.

A Nyírség Táncegyüttes vezetője hozzátette: Facebook-oldalukon online műsort láthatnak az érdeklődők „Ez nagy vigasságos örömet hirdeték...” címmel.

Végre táncolhatnak

– Az élő bejelentkezést és előre rögzített felvételeket egyaránt tartalmazó előadásban közreműködik a Szikes Zenekar és Bárdosi Ildikó, a Lajtorjás Banda és Gaál Kinga, s végre ismét táncolhatnak és szerepelhetnek az együttes tagjai is. Bízunk benne, hogy határainkon innen és túl sokan élik meg velünk a karácsony hangulatát. Az ünnepi műsorhoz beharangozó kisfilmet is készítettünk, ami a YouTube-on is megtekinthető – ismertette Demarcsek György.

A Nyírség Táncegyüttes műsorát vasárnap 17 órától láthatják az érdeklődők | Fotó: Az együttes archívuma

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában