Ünnepi gondolatok

2021.01.05. 10:07

Kedves emlékek öltöztették ünneplőbe a szalkai szíveket

A virtuális térben osztották meg egymással ünnepi gondolataikat, emlékeiket a kultúrabarátok.

KM

Ahogy a koronavírus-járvány első hullámának idején, úgy az elmúlt hetekben is örömmel fogadták a mátészalkaiak a Szentpétery Zsigmond Kulturális Központ kezdeményezését. Az intézmény munkatársai azt kérték, hogy ha személyesen nem is tehetik, legalább a virtuális térben osszák meg egymással „a fény városában” élők ünnepi gondolataikat, kedves emlékeiket, és ajánljanak egymásnak egy irodalmi, zenei vagy filmalkotást.

Kis szeretetcsomagok

– Talán soha nem vártuk ennyire a karácsonyt, ami elhozza nekünk a reményt, és megerősít mindannyiunkat abban, hogy van értelme hittel elkezdeni az új esztendőt. A lelki felkészülést szerettük volna segíteni az elmúlt napokban a Neked ajánlom… Karácsonyra várva sorozatunkkal. Boldogok vagyunk, hogy a lelkes kultúrabarátoknak köszönhetően december második hetétől mindennap átnyújthattunk egy kis ünnepi szeretetcsomagot az érdeklődőknek – összegezte Zsoldos Judit. A kulturális központ igazgatóhelyettese hozzátette: felhívásukra 22 ajánlás érkezett, melyek szerzői sokak estéit tették szebbé, és segítettek ünneplőbe öltöztetni a szíveket.

– Bízunk benne, hogy sokáig meg tudjuk őrizni ünnepi lelkületünket, és a meghitt napok élményeiből töltekezve újult erővel vágunk neki az új évnek, mely – reményeink szerint – csupa jót tartogat mindannyiunk számára.

KM

Ezek is érdekelhetik