Nyírbogdány

2021.01.30. 18:06

Rajzokon örökítették meg a hungarikumokat

Rajzpályázatot hirdetett az óvodásoknak és az általános iskolás diákoknak a Nyírbogdányi Könyvtár, Információs és Közösségi Hely a magyar kultúra napja tiszteletére „Hungarikumokhoz köthető személyes élményem” címmel.

KM

Udvarhelyi Dominik rajza | Fotó: KM

A pályázatra beküldött alkotások számos hungarikumot bemutattak. Látható például részlet egy magyar népmeséből, s a rajzokon vannak olyan Magyarországhoz köthető ételek, mint a gulyásleves, a csabai kolbász, a Pick szalámi, a kürtőskalács vagy az akácméz.

Természetesen a kilenc magyar kutyafajta egyike, a puli kutya sem maradt ki a hungarikumok sorából. Ötvenegy csodás rajz érkezett a könyvtárba, a szebbnél szebb alkotásokat érdemes megnézni Nyírbogdány község honlapján: www.nyirbogdany.hu.

Udvarhelyi Dominik rajza

A magyar kultúra napja alkalmából Nyírbogdány önkormányzata felhívást tett közzé, s arra kérte a verskedvelőket, hogy videó formájában küldjék el kedvenc verseiket vagy egy részletet kedvenc olvasmányukból.

A kedvenc költemények

Tizenegyen vállalkoztak arra, hogy megosszák a hallgatósággal a legkedvesebb verseiket, ezek megtekinthetőek a község honlapján és Facebook-oldalán. A kedvenc költemények közé sorolták az irodalombarátok többek között Ady Endre, Kosztolányi Dezső, József Attila, Kölcsey Ferenc egy versét, valamint Móra Ferenc, Örkény István írását.

Úr Johanna népmesei rajza | Fotók: KM

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában