Rajz és tánc

2021.01.29. 16:02

Tehetséges tiszadobi gyerekek sikere

A diákok rajzokkal és táncokkal vettek részt a Krétakör online minősítőversenyen.

KM

Galyas Szebasztián, Kiss Valentina és Jónás Csaba az oklevéllel

Forrás: Sipeki Péter

A Tiszadobi Széchenyi István Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanítványai évek óta rendszeres fellépői a Krétakör művészeti minősítőversenynek.

Tizenhárom nevezés

Az előző tanév végén a karantén miatt elmaradt ez a megmérettetés, amit ebben a tanévben a közelmúltban pótoltak, de ezt a versenyt is csak online rendezhették meg, így ezúttal videókat kértek az elkészült produkciókról.

A tiszadobi iskola végül 10 néptáncos koreográfiát és 3 rajzmunkát nevezett be. Volt olyan diák, aki három pályamunkát készített, és végül abból választották ki végül a legjobb alkotást. A táncok mindegyike felkerült az iskola közösségi oldalára.

A táncosokat Szabó Péterné, a rajzosokat Dohos Andrea készítette fel a versenyre.

Dohos Andreától megtudtuk, a tiszadobi iskolások nagy lelkesedéssel vettek részt a Krétakör művészeti minősítőversenyen, hiszen a művészeti szakkörbe járó gyerekek így tudják felmérni, mennyire dolgoztak eredményesen.

Eredmények

Rajz: Gulyás Janka, II. korcsoport, 1. helyezés; Nagy Botond Benett, I. korcsoport, 3. helyezés; Horváth Zsófia Ágnes, II. korcsoport, 6. helyezés.

Felkészítő tanár: Dohos Andrea

Néptánc: Budai Dominik Emil, Horváth József, Gulyás Janka: somogyi kanásztánc, ezüst minősítés; Galyas Szebasztián Gábor, Jónás Csaba Szebásztián: somogyi kanásztánc, arany; Budai Dominik Emil, Horváth József, Jónás Bence, Gulyás Janka, Kiss Dorina Eszter, Jónás Amanda Silladri: arany minősítés; Kalamajka csoport: felcsíki táncok, ezüst; Kiss Valentina: somogyi üvegestánc, arany; Kanalas Viktória, Kiss Amanda: somogyi ugrós, bronz minősítés; Lados Bianka, Szigeti Bernadett: somogyi ugrós, ezüst; Kiss-Csikós Kinga Patrícia, Tóth Ketrin Lilla: somogyi ugrós, ezüst; Rontó Vanessza Stella, Tóth Csenge: somogyi ugrós, ezüst, Zsóri Attila: somogyi kanásztánc, arany.

Felkészítő tanár: Szabó Péterné

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában