Digitális Közösségi Alkotóműhely

2021.02.16. 17:38

Az érdeklődők elé tárja a műhely üzenetét

Fiatalok álmodták meg az alkotóműhely tevékenységét legjobban szimbolizáló jelképet.

Fotó: Pusztai Sándor

– A járványhelyzet sokunk életét megváltoztatta, s mindez igaz a Digitális Közösségi Alkotóműhelyre is, hiszen ha nem lenne pandémia, akkor most rengeteg fiatal szorgoskodna itt, hogy megvalósítsa a legújabb ötletét – mondta Gurbánné Papp Mária, a Nyíregyházi Szakképzési Centrum főigazgatója kedden az intézmény logótervező pályázatának díjátadó ünnepségén. Hozzátette: bíznak benne, hogy veszélyhelyzet után minél több diák és felnőtt látogat el a műhelybe.

Kiélhették kreativitásukat

– Régóta foglalkoztat minket, hogy a műhelyünk sokszínű tevékenységének – mint a pályaorientáció, a tanítványok kompetenciáinak fejlesztése, a felnőtteknek szánt programok – hogyan lehetne jelképet találni. A logó egyfajta üzenet, ami megmutatja és az érdeklődők elé tárja mindazt, amivel egy adott szervezet vagy cég foglalkozik. Mi is sokat gondolkodtunk, mi lehetne a Digitális Közösségi Alkotóműhely jelképe, aztán megszületett az ötlet: kérdezzük meg a fiatalokat! – ismertette a pályázat indulásának körülményeit a főigazgató, majd hangsúlyozta: az általános iskolások jelentik a jövő generációját, ezért ők voltak azok, akik megmutathatták, hogyan képzelik el a műhely logóját.

– Az alkotások elkészítésében minden segítséget megadtunk a kreatív diákoknak, többek között tájékoztató videókat tettünk közzé a számukra. Örömmel töltött el minket, hogy több mint 20 pályamű érkezett be hozzánk, s bizony a fiatalok nehéz feladat elé állítottak bennünket: az alkotások mindegyikén látszott a befektetett idő és energia, igazán nívós logótervek érkeztek – tudatta Gurbánné Papp Mária, aki szerint nehéz volt eldönteni, melyik logó adja vissza a legjobban a műhely üzenetét.

A pályázat első díját Hegedüs Petra Sára, a Móra Ferenc Általános Iskola hetedik évfolyamos diákja vehette át. A koronavírus miatt elmaradt a gratulációval járó kézfogás, de a szervezők egészen rendhagyó formáját választották az értékes drón átadásának. A fiatal lány a műhely sokoldalú „fém munkatársától”, egy többfunkciós robotkartól kapta meg a modern eszközt. Hegedüs Petra Sára lapunknak elmondta, informatika tagozatra jár, ezért úgy gondolta, kipróbálná tudását egy a tanulmányaihoz is kapcsolódó megmérettetésen.

– A logó nem kézzel, hanem számítógépes program segítségével készült. Én megálmodtam, apukám pedig segített nekem a megvalósításban. Még vázlatot sem készítettem hozzá, a fejemben ott volt a pontos kép, hogy milyen jelképet szeretnék megalkotni. A nyereménynek nagyon örülök, korábban még nem volt drónom, ezért alig várom, hogy a kertünkben kipróbálhassam – tudtuk meg a pályázat győztesétől.

MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában