Prima díj

2021.02.02. 12:01

Elismerés a kiemelkedő teljesítményeknek

A közvélemény szemében megkérdőjelezhetetlen értékük van az elért eredményeknek.

KM

A megyei díjazottak 2019-ben

Forrás: KM-archív

A Demján Sándor által 2003-ban alapított Prima Primissima és a 2005-ben útjára indított megyei Prima díj az elmúlt évek alatt megbecsült helyet vívott ki magának megyénk kulturális életében.

Ezen elismerés legfőbb célja a magyar értelmiség eredményeinek megőrzése, a hazai, ezen belül a megyei tudomány, építészet, kultúra, művészet és sport fejlesztésének erősítése és elismerése egy olyan, hatalomtól független cím adományozásával, amelynek megkérdőjelezhetetlen értéke van a közvélemény szemében. Megyénk gazdag kulturális, zenei, építészeti, sport-, irodalmi, képzőművészeti, sajtóéletében minden évben megtalálhatók minden kategóriában a megyei Prima díjra érdemesek. E gazdag szellemi kincsnek létrehozói azok a jelöltek, kiknek munkásságát évről évre a megyei Prima díjkiosztó gálán ismeri el a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének megyei szervezete, amelyik 2006-tól évről évre felvállalja a szervezést és a rendezést.

Az évek folyamán egy új hagyomány is született, ugyanis a nagyszerű elismerés mellett az őszi Prima-gálán átadják a 2010-es esztendő óta Az Év Megyei Vállalkozója díjakat is.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában