Nyíregyháza

2021.02.05. 17:22

Online teljesíthetik a közösségi szolgálatot

A megyei könyvtárban is teljesíthetik az 50 órás közösségi szolgálatot az érettségi előtt álló diákok, s tehetik mindezt online, a járványügyi előírások betartásával.

KM

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A fiataloknak az lesz a feladatuk, hogy könyv-, film- és színházi ajánlót írjanak, de készíthetnek videót is. Csak önálló anyagokat küldhetnek el, melyekben a véleményüket mondják el vagy írják meg, nagy gondot fordítva a stilisztikára és a helyesírásra. Kizárólag szövegszerkesztővel készült, minimum 1500, maximum 2000 karakteres cikkeket fogadnak el, az illusztrációnak szánt képeket, linkeket is csatolva kérik.

A megyei könyvtár YouTube-­csatornájára szánt könyv­ajánló videók is legfeljebb hárompercesek lehetnek jól hallható szöveggel vagy felirattal. Az elkészült és jóváhagyott, közzétehető anyagokért három óra közösségi szolgálatot igazol a könyvtár. További részleteket az intézmény közösségi oldalán és honlapján olvashatnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában