Zene

2021.03.30. 10:52

Bach, Beethoven és Mozart műveit játsszák

A zenetörténet kiváló alakjainak műveit hallhatják, akik csatlakoznak a közvetítéshez.

KM

Mozart, Bach és Beethoven munkássága rendkívül komoly hatással volt a klasszikus zenére, és örökségük a mai napig meghatározó. Számtalan ikonikus darabjuk mellett találkozhatunk valódi ritkaságokkal is, melyek különlegességüknél fogva még több színt visznek a koncerttermek színpadára. Egy ilyen kivételes alkalom lesz március 31-én, szerdán 18.45-től is, hiszen a Liszt Ferenc Kamarazenekar, Fejérvári Zoltán zongoraművész és Tfirst Péter koncertmester a három zeneóriás műveit viszi a Filharmónia Magyarország virtuális színpadára. Az online hangverseny helyszíne a kecskeméti Hírös Agóra Kulturális Központ, a közvetítés a Filharmónia honlapján, YouTube- és Vimeo-csatornáján egyaránt elérhető lesz, méghozzá ingyenesen. A korábbi közvetítések is visszanézhetőek mindhárom felületen. A szervezők tanáccsal is szolgálnak: a jobb hangminőségért és élményért érdemes a hangversenyt fülhallgatóval hallgatni.

A Liszt Ferenc Kamarazenekar több mint fél évszázada állandó szereplője a klasszikus zenei élet nemzetközi elitjének, így méltán tartják világszerte a műfaj meghatározó képviselőjének.

A Tfirst Péter vezette együttes a világ legjelentősebb koncerttermeiben, elsőrangú szólisták közreműködésével lép színpadra.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában