Valóra váltak álmai

2021.03.12. 10:46

Mezítláb a döntőben – videón üzen Petra

Valóra váltak a csengeri Katona Petra álmai a döntőbe jutással, ami szombat este lesz a Duna Televízióban.

LTL

Katona Petra szerint elindultak egy úton, amiben a szakmai zsűri meglátta az értéket

Fotó: Kákos Dávid

Csenger. Lehull a lepel: szombat este kiderül, hogy melyik dal lesz az év magyar slágere, és az is, hogy ki nyeri az online Akusztik Dalverseny fődíját.

A Dal tizedik évadának döntőjében nyolc produkciót hallhatnak a nézők szombaton 19 óra 35 perctől a Duna Televízióban. A finalisták egyike a csengeri Katona Petra a Viszlát Múlt szerzeményével.

A nehezebb utat választották

– Amikor a szerzőtársaimmal, Kovács Danival és Koszorú Attilával megírtuk a Viszlát Múltat, úgy éreztük, hogy ezzel az irányzattal a nehezebbik utat választjuk. Mint ahogyan Mező Misi, a zsűri tagja is említette, a dalunknak mélysége van, és ennek talán az az ára, hogy nem mindenki számára könnyen befogadható, hiszen vannak, akik mást keresnek a zenében. Amikor bejutott a szerzeményünk A Dal 2021-be, nagyon boldogok voltunk, hogy egy ilyen szokatlanabb stílusnak, zenei világnak is helye van a versenyben. Akkor még nem sejtettük, mekkora utat fog bejárni – fejtegette érdeklődésünkre Katona Petra.

Összetartozik a csapat

– Bárhogyan is alakul majd a végkimenetel, én és a csapatom máris rengeteget nyertünk. Nemcsak azért, mert elindultunk egy úton, amiben a szakmai zsűri meglátta az értéket, vagy mert megkaptam A Dal 2021 Felfedezettje díjat, hanem mert tudom, hogy mint előadó mit képviselek és mit szeretnék közvetíteni a zenémmel. A szombati megmérettetést leginkább egy ajándéknak fogom fel, hiszen ezáltal még egyszer A Dal színpadára állhatok a szerzőtársaimmal. A válogatón és az elődöntőben is mindnyájan mezítláb léptünk színpadra, ezzel is kifejezve a közös zenei világunk meghittségét és a csapat összetartozását – mondta Petra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában