Nyíregyháza

2021.04.28. 15:32

Nyolcszáz év közös kulturális öröksége

KM

Részlet a tárlatból

Fotó: MNM

Ars et virtus. Horvátország és Magyarország. 800 év közös kulturális öröksége címmel ingyenes online tárlatvezetésre hív május 3-án, hétfőn 17 órától a Magyar Nemzeti Múzeum. Mit jelentett ez a több mint 800 éves együttélés a két nép történetében? Hogyan kerültek az Árpád-házi királyok Horvátország trónjára? Milyen kulturális értékek születtek ennek nyomán? Mit hozott a horvát nemzet számára az osztrák–magyar kiegyezés? Hogyan érezték magukat ők a dualizmusban? Hogyan képviseltették magukat a magyar állam ezeréves fennállását ünneplő millenniumi kiállításon? Egyáltalán milyen is volt ez a színpompás, közel ötmillió látogatót vonzó, nagyszabású bemutató a Városligetben? És hogyan érezhette magát akkoriban a kiállításra érkezett látogató?

Többek között ezeket a kérdéseket fogja megválaszolni a tárlat két kurátora, M. Lovas Krisztina és Szende László.

A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött, jelentkezni a Nemzeti Múzeum honlapján lehet, ahol további információkat is olvashatnak az érdeklődők.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában