VMKK

2021.05.18. 13:21

Acélmagnóliák: a Veres 1 Színház vendégjátéka

Hat fáradhatatlan és kemény nő egy kisvárosi fodrászüzletben.

KM

Nem hősök, de képesek bármire

Forrás: Lethenyei László

Bár csak egy hónap múlva lesz, már most érdemes beírni a naptárba: június 18-án, pénteken 19 órától a Veres 1 Színház Acélmagnóliák című előadását láthatja a nyíregyházi Váci Mihály Kulturális Központ közönsége.

A tragikomédia főszereplői látszólag törékenyek, finomak és sérülékenyek, csakhogy ezek a nők fáradhatatlanok és kemények. Nem hősök, de képesek bármire: a legnagyobb fájdalmak közepette is nevetni, meg persze nevettetni. Teszik ezt hatan – Balázs Andrea, Verebes Linda, Mari Dorottya, Zorgel Enikő, Molnár Gyöngyi és Csáki Edina – egy kisvárosi fodrászüzletben. A darab rendezője Dicső Dániel.

Film a legnagyobb sztárokkal

Robert Harling Acélmagnóliák című forgatókönyvéből 1989-ben készült film, melynek szereplői az akkor legfelkapottabb amerikai színésznők, Julia Roberts (alakításával elnyerte a legjobb női mellékszereplőnek járó Golden Globe-díjat 1990-ben), Daryl Hannah, Sally Field és Dolly Parton játszották.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában