Helyi kultúra

2021.05.30. 10:27

Elbúcsúztak az iskolától a táncművészetisek

KM

A magyar népdalnál és népzenénél szebb muzsika nem igazán létezik a világon. Ereje van a dallamnak, a szövegnek, igazi kincset birtokol, aki játssza, énekli, vagy táncol rá.

Mindez megadatott annak a huszonegy ifjú hölgynek és férfinak, aki búcsúzókat énekelve vonult be pénteken a Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium udvarára. A tavaly érettségizett táncművészeti tagozatos osztály a 13. évfolyam befejezéséről szóló OKJ-s bizonyítvány átvételére érkezett, így az előző évi elmaradt ballagást is bepótolták. A diákok kicsit búsultak, hiszen jó időre most látták egymást utoljára, de legalább annyira örültek is, hiszen most már hivatalosan is végzősöknek számítanak, öt év alatt két államilag elismert bizonyítvánnyal gazdagodtak.

A rövid és megható ünnepség után hamarosan jönnek a dolgos hétköznapok, mert mint megtudtuk, több diáknak már van szerződésajánlata hivatásos táncegyüttesektől.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában