Nyíregyháza

2021.05.04. 17:29

Nem szabad az ihletre várni

Nógrádi Gábor író válaszolt a fiatal olvasók kérdéseire.

KM

Nógrádi Gábor költő, író | Fotó: Németh András Péter

Fotó: Nemeth Andras Peter +36208281361

A megyei könyvtár ebben az évben is a virtuális térben rendezi meg a Gyermekkönyhónapot, melynek visszatérő vendége Nógrádi Gábor. A nyíregyházi születésű költő, író üzenetet küldött, amiben a gyerekek előzőleg feltett kérdéseire válaszolt.

Az intézmény Facebook-oldalán közzétett videóból kiderül, hogyan viselte a hosszúra nyúlt bezártságot a Gyerekrablás a Palánk utcában szerzője. Nógrádi Gábor elárulta: az írók többségéhez hasonlóan neki is csendre, nyugalomra van szüksége zárt ajtók mögött, ami nem sokban különbözik a karanténtól.

Előbb a gondolat van meg

Arra a kérdésre, mi adja az ihletet, az ötletet a könyveihez, az író elárulta: kézenfekvő lenne, de nem egy adott témát bont ki, hanem mindig szüksége van egy gondolatra, amiről azt feltételezi, hogy érdekelheti az olvasókat. És amikor rátalál a gondolatra vagy problémára, akkor keres hozzá egy történetet.

Nógrádi Gábor tanáccsal is szolgál: soha nem szabad az ihletre várni, bele kell vágni a munkába, mert csak így lehet sikereket elérni.

Nógrádi Gábor költő, író | Fotó: Németh András Péter

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában