könyv

2021.06.18. 07:33

Az új kötetet a Margó fesztiválon mutatták be

Az idén ünnepelte 10 éves jubileumát a Margó Irodalmi Fesztivál.

KM

Forrás: fesztivál

Június 10–13. között a Városmajori Szabadtéri Színpadon irodalmi és zenei programokkal várták azokat, akik kíváncsiak a legfrissebb megjelenésekre, egyedi zenei-irodalmi koprodukciókra vagy a rég nem látott írókra.

A bűn megmarad

A kulturális eseményen bemutatták a nyíregyházi író, Csabai László legújabb regényét – mint ahogy arról beszámoltunk, az Inspektor Szindbád a napokban került fel a könyvesboltok polcaira.

A fesztiválon a szerzővel Bezsenyi Tamás beszélgetett, közreműködött Szikszai Rémusz.

A regényben Csabai László kedvenc nyomozója, Szindbád Nyugat-Európából jelentkezik. Az ’56-os forradalom után a detektív emigrál, és a Német Szövetségi Köztársaságban folytatja munkáját. 1961-et írunk, a német gazdasági csoda már érezhető, de a terjeszkedő jólét nem jelenti azt, hogy a bűn eltűnne a mindennapokból. Szindbádnak van feladata bőven, a nyomozások során pedig kísért a háborús múlt. A könyv klasszikus detektívregényként (vagy akár detektívregény-paródiaként) is felfogható, bár a szerző ebben a művében is csak eszközként használja a pszichokrimi formát, hogy az egyén sorsára, egy adott történelmi helyszínre koncentrálhasson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában