Színház

2021.06.23. 09:29

Három versenyelőadást láthatnak ma a nézők

Folytatódik a Magyar Színházak XXXIII. Kisvárdai Fesztiválja: ma három versenyelőadást láthatnak a kultúrát kedvelők.

KM

A Marosvásárhelyi Spect­rum Színház társulata Tamási Áron Boldog nyárfalevél című művét mutatja be 17 óráról a zsinagógában. A bezártság, a magány nyomasztó érzése, a hit egyéni és közös megélése, az együttérzés fontossága, a közös értékrendszer megtartóereje, a boldog találkozás reménye, a vágy az újrakezdésre visszhangzik Tamási Áron testről és lélekről, bizalomról, visszaélésről, a régi életforma feladását elváró, az új élet hamis ígéretéről szóló színpadi művében.

A művelődési központban 19.30-tól a Sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház művészeit láthatjuk: Radu Afrim Amikor telihold ragyog a turkáló felett című darabját mutatják be. A főszereplő, Golyó, akinek a turkálójában sokféle igazság és sokféle logika találkozik, és egyre közeledik a nap, amikor egy Zarát akarnak a városba hozni. Pedig sem Zarának, sem bevásárlóközpontnak nincs helye ebben a kisvárosban.

A Sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház társulatát a művelődési házban láthatjuk
Fotó: Színház

Egy fontos csata emléke

Rockoperát láthat, hallhat a közönség 22 órától a Bagolyvárban: a Zentai Magyar Kamaraszínház és a Soproni Petőfi Színház közös produkciója, a Zenta 1697 egy történelmi eseménynek állít emléket. A szerző Szarka Gyula Kossuth-díjas zeneszerző, a Ghymes együttes alapító tagja, a rendező Pataki András. Az előadás az 1697. szeptember 11-én lezajlott világtörténelmi jelentőségű esemény előtti tisztelgés: a Savoyai Jenő vezette egyesült keresztény seregek Zenta határában meghatározó csatát nyertek a török haderővel szemben – s közben a szerelem istennője sem tétlenkedett...

KM

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában