Nyírgyulaj

2021.06.20. 07:00

Jézus Szíve búcsút tartottak

Laskai Miklós

A hagyományokhoz híven a nyírgyulaji egyházközség az idén is templombúcsút tartott június 11-én, Jézus Szíve ünnepén – közölte honlapján a Debrecen–Nyíregyházi Egyházmegye.

Nyírgyulaj katolikus temploma
Fotó: Egyházmegye

Milyen utat választ...

Az ünnepi szentmisét Babály András nyírbátori plébános mutatta be, aki a szentmise homíliájában Jézus Szíve ünnepének titkáról elmélkedett.

– Emberileg tudjuk, hogy a szív a testnek a motorja, és ha ez a motor megbetegszik, megáll, akkor az ember földi élete véget ér. A szív a szeretetnek a szimbóluma, rendeltetése nem más, mint az, hogy szeressen. Korunk embere számára ez az ünnep kettős üzenettel is bír. Az egyik üzenet arra mutat rá, hogy sebzettek és betegek vagyunk a szeretetben. Jól tudjuk, ha egy betegségből nincs kiút, akkor az fokozatos leépüléshez, az ember halálához vezethet. A krízisben szenvedő ember nem mindegy, hogy milyen utat választ a gyógyulás felé – emelte ki Babály András atya.

A bevezető gondolatokat tovább folytatva azt hangsúlyozta, hogy a Jézus Szíve ünnepet nagy misztérium veszi körül. Isten annyira szereti az embert, hogy egyszülött Fiát odaadta értünk áldozatul. Jézus keresztáldozata megnyitotta számunkra az Ő szentséges Szívét, hogy legyen menedékünk a küzdelmek és a szenvedések órájában.

- Laskai Miklós -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában