Szeptembertől a mozikban

2021.06.09. 08:45

Szelíd és felemelő lelki utazás

Tolvaly Ferenc alkotása egy nem mindennapi útra kalauzolja a nézőket.

KM

Hegedűs D. Géza a szinkronstúdióban

Forrás: Cameofilm

Négy fiatal zarándok belső lélekútját mutatja be a vásznon a Szent Ignác útja című dokumentumfilm. Az alkotás spanyol főszereplőjének, José Luis Iriberri SJ jezsuita szerzetesnek az ibrányi születésű, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, Hegedűs D. Géza kölcsönözte a hangját. A szinkronmunkába a Nemzeti Filmintézet werkvideójában most bárki bepillanthat.

Szeptembertől a mozikban

– Nagy megtiszteltetés, hogy részese lehetek egy ilyen nagyszerű szellemi, lelki, kulturális utazásnak – mondta el a kulisszák mögött Hegedűs D. Géza.

– Ez a film a legszelídebb, legegyszerűbb és legtisztább úton vezet végig bennünket. Megérteti velünk, hogy az ember nem választható el attól a világtól, amely gyümölcseinek és hasznának az élvezője, valamint azt, hogy mi magunk is a természet, a teremtett világ részei vagyunk.

A Szent Ignác útját premier előtt a júniusi Magyar Mozgókép Fesztiválon mutatják be, a mozinézők a tervek szerint szeptember 4-étől láthatják majd.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában