Tiszalök

2021.06.23. 16:56

Táncházban is rophatják kicsik és nagyok Tiszalökön

Hagyományok és népi finomságok.

KM

A Bürkös zenekar fokozza majd a hangulatot

Fotó: Sipeki Péter

A koronavírus-járvány szigorításai után valamennyien örömmel fogadtuk a korlátozó intézkedések enyhítését, hiszen újra lehetőség nyílt közösségi programok rendezésére.

A babgulyástól az őztokányig

Tiszalökön nem is tétlenkednek, június 26-án megrendezik a város főterén, a polgármesteri hivatal előtt a XXII. Széles a Tisza térségi hagyományőrző találkozót és a népi ételek főzőversenyét.

A főzőverseny 10 órakor kezdődik, az elkészült ételeket a vendégek meg is ízlelhetik kóstolójegyekkel. Lehet, hogy érdemes lesz otthon keveset reggelizni, mert sok finomság rotyog majd az üstökben, a bográcsokban. A teljesség igénye nélkül egy kis ízelítő: készül babgulyás, csirkepaprikás sztrapacskával, őztokány, vadpörkölt petrezselymes burgonyával, savanyú tüdőleves, kapros túrós béles. Közben kulturális műsorok szórakoztatják a rendezvény résztvevőit. Fellépnek 10.30-tól a Tiszalöki Kossuth Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola furulya tanszakos növendékei, 13 órától a talpalávalót a Bürkös zenekar húzza. Az érdeklődők láthatják a Tiszadobi Néptáncosokat, a Tiszalöki Népzenei Együttest Cziczerné Darai Erzsébet vezetésével, Vajdáné Plósz Jolán népdalénekest.

Dr. Vinnai Győző ország­gyűlési képviselő 14.15-kor mond köszöntőt, majd kihirdetik a főzőverseny eredményét. A délutáni órákban fellép még a demecseri Rétközi Hagyományőrző Pendelyes Néptánccsoport, a nagyecsedi Rákóczi Kovács Gusztáv Hagyományőrző Együttes, Andóné Kujbus Nóra és Oszlánszki Patrik, majd táncházban rophatják kicsik és nagyok.

Segít a mobil kormányablak

A programokat színesíti a retró konyhai és háztartási eszközökből készült kiállítás, ami Holoda Márta nyugdíjas pedagógus gyűjteménye. A gyermekeket várja majd a népi játszótér és fa körhinta is. Lehetőség lesz arra is, hogy a mobil kormányablaknak köszönhetően a város és a térség lakói 13 és 17 óra között hivatalos ügyeket is elintézhessenek.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában