Nyíregyháza

2021.06.17. 07:11

Tizennégy év alatt négy kötete látott napvilágot

Vaskóné dr. Süle Ilona közel másfél évtizede él Nyíregyházán.

KM

Fotó: Jernei Gábor

A szabolcsi megyeszékhelyen kezdett el írni. A napokban látott napvilágot negyedik kötete, amelynek bemutatóját szerdán délelőtt tartották a Nyírség Könyvtár Alapítvány jósavárosi épületében.

Számadás

– Ennek a könyvemnek az első része prózai számvetés – mondta a bemutatón a szerző –, egy bemutatkozó jellegű számadás. Azért tartottam ezt fontosnak, mert nagyon sokan tudják a városban, ki vagyok, de nagyon kevesen ismernek igazán. Karinthy Frigyessel szólva: „Nem mondhatom el senkinek, elmondom hát mindenkinek.” Minden megtalálható benne, ami velem megtörtént. Ezek között volt jó és rossz is. Azonban amikor nehezebb napokat éltem, mindig arra gondoltam, ez is elmúlik majd, és utat talál a fény. Ezért lett ez a kötet címe: A felhők felett mindig kék az ég.

Hradeczki Tamásné, a Jósavárosi Irodalmi Kör vezetője a könyvismertetőn elmondta, ha valaki irodalmi vénával rendelkezik, annak a mondanivalója általában őszintébb, meggyőzőbb. Vaskóné dr. Süle Ilona életútját a hit és az akarat jellemezte, ezért tudott minden nehézségen túljutni úgy, hogy mindig derűt és nyugalmat árasztott.

Az eseményen több vers is elhangzott, amelyek a kötetben szerepelnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában