Nyíregyháza

2021.06.09. 07:36

Visszatér a Mandala Nyár

Többek között Mikó István, Rudolf Péter és Udvaros Dorottya is színpadra áll a rendezvénysorozaton.

Forrás: Pusztai Sándor

Fotó:

Az idén újra várja a színházrajongókat a Mandala Nyár: az előadásokat régi-új helyszínen, a Sóstói Múzeumfaluban láthatja majd a közönség.

– A Mandala Nyár egy megújult helyszínre térhet vissza – mondta el a múzeumfaluban dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza alpolgármestere. – A felújított skanzen programjain a pandémia miatt sajnos eddig nem tudtak részt venni a vendégek. Ezek az előadások ahhoz is hozzásegítenek majd, hogy mindenki kipróbálhassa, megtapasztalhassa az újdonságokat.

Élet a lelátón

A rendezvények az új teraszos lelátónál kapnak majd helyet, melyek mobil elemekkel egészítenek ki, így egy-egy alkalommal akár hatszáz néző is élvezheti majd az előadásokat. A látogatók komfortérzetéhez a lelátó melletti új vizesblokkok, köztéri világítás, térburkolatos út és a kibővült parkoló is hozzájárul.

– Nagyon örülünk, hogy funkciót kapott ez a tér , és a Mandala Nyár visszaköltözik a múzeumfaluba, hiszen azt valljuk, hogy minden portának, minden szegletnek élettel kell megtelnie – tette hozzá Baloghné Szűcs Zsuzsanna, a Sóstói Múzeumfalu igazgatója. – Intézményünk jelenleg csak védettségi igazolvánnyal látogatható, így erre a manadalás előadások nézőinek is szüksége lesz a belépéshez.

A Mandala Nyár előadásait korábban hat éven keresztül a múzeumfaluban rendezték meg, azonban a felújítás miatt 2018-ban a belvárosba, a Szent Miklós Görög Katolikus Általános Iskola udvarába költözött a programsorozat.

Saját produkciók

Szám szerint az idén már harmincadik alkalommal hívják életre a príma előadásokból álló sorozatot, azonban tavaly a koronavírus járvány miatt csak egy rövidített évaddal tervezhetett a Mandala Dalszínház. Így most „29 Plusz” címmel invitálják a közönséget, a három évtizedes jubileumot jövőre ünneplik meg.

– Az indító darabunk egy igazi közönségkedvenc lesz: július 11-én a Család ellen nincs orvosság című vígjátékot játsszuk a Jászai-díjas Besenczi Árpád rendezésében – mondta el lapunknak Bódis Gábor, a Mandala Dalszínház igazgatója. – Tavaly mutattuk be A szabin nők elrablása című zenés bohózatot Mikó István, a Jászai-díjas kiváló és érdemes művész rendezésében és főszereplésével: ezt az előadást az idén kétszer, július 29-én és augusztus 6-án is műsorra tűzzük. A Hiszek egy hazában című zenés történelmi darabunkat június 5-én mutattuk be a nemzeti összetartozás napja alkalmából, ezt augusztus 26-án a múzeumfaluban is színpadra állítjuk.

Sztárvendégek a színpadon

A dalszínház a sajátjai mellett vendégprodukciókat is tervez: július 16-án Bereczki Zoltán adja elő a Dolgok, amikért érdemes élni című intaraktív és improvizatív egyszemélyes játékot. A repertoárból idén sem maradhat ki az operett: a Rátonyi Róbert Színház társulata a Cigányszerelmet hozza el Nyíregyházára július 24-én. A Zenthe Ferenc Színház pedig megyénk szülötte, Móricz Zsigmond Nem élhetek muzsikaszó nélkül című művét játssza július 31-én. Az előadást a Nógrád Táncegyüttes és a Dűvő Zenekar kíséri majd a színpadon.

– A Vígszínház igazgatója, Rudolf Péter, Nagy-Kálóczy Eszterrel és Kálloy Molnár Péterrel augusztus 7-én szórakoztatják majd a közönséget a Szerelmes rögtönzések című improvizációs esten, amely leginkább a közkedvelt Beugróhoz hasonlítható – tette hozzá Bódis Gábor. – Ezután egy héttel, augusztus 13-án Rudolf Péter és Kálloy Molnár Péter visszatér a múzeumfaluba a Kövek a zsebben című vígjátékkal, melynek érdekessége, hogy a két művész tucatnyi szerepben lesz látható. A Mandala Nyár idei sorozatát augusztus 27-én Udvaros Dorottya koncertje zárja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában