Emléktábla

2021.07.28. 15:55

A baráti kör névadójára emlékeztek Egerben

Az ajándékozók elhelyezték a nyíregyházi Beregszászért Alapítvány koszorúját.

KM

Az elmúlt szombaton bensőséges ünnepség keretében avatták fel Egerben a Dsida Jenő Baráti Kör székházának falán a név­adó költő emléktábláját, amit a nyíregyházi székhelyű Szentpétery Zsigmond-díjas Beregszászért Alapítvány ajándékozott egri barátainak a civil szervezet megalakulásának 24. évfordulója és létrehozója, dr. Lisztóczky László irodalomtörténész 80. születésnapja alkalmából. Az emléktábla bronz domborműve Pálffy Árpád csíkszeredai szobrász alkotása. A napra pontosan 24 évvel ezelőtt megalakult baráti kör kibővített vezetőségi ülésével egybekötött emléktábla-avatón két helyi diák, Lisztóczki Péter és Levente bűvölte el hegedűjátékával a szép számban összegyűlt közönséget, majd Ungvári Tamás és Bottyán Zoltán (az utóbbi Dsida szülővárosából, Szatmárnémetiből települt át Pásztóra) adott elő a költő verseiből. Avatóbeszédet Dalmay Árpád, a nyíregyházi alapítvány kuratóriumának és dr. Lisztóczky László, a Dsida Jenő Baráti Kör elnöke mondott. Az ajándékozók elhelyezték a Beregszászért Alapítvány koszorúját, majd Demkó Balázs atya megáldotta az emléktáblát.

A Lisztóczki fiúk hegedültek az ünnepségen
Fotó: Dalmay Árpád

KM

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!