Tiszaeszlár

2021.07.04. 10:00

Aratónap sztárokkal

Korabeli cséplőgéppel és old timer traktorral mutatják be a munkát.

KM

20200704 Jászapáti Őseink aratási szokásait elevenítették fel a Jászsági Aratónapon Jászapátiban a jászapáti Gazda-Farmon. A hagyományőrző rendezvényt látványos felvonulás, kézi aratás és népi ételek kavalkádja színesítette. Fotó: Gémesi Balázs GB Új Néplap ÚN

Forrás: Illusztráció/MW-archív

Fotó: Gémesi Balázs

Közeleg a betakarítás tiszaeszlári ünnepe. A szabolcsi faluban huszadik alkalommal rendeznek aratónapot július 10-én, szombaton. A programok 9 órakor kezdődnek a községháza előtt, a megnyitó és a kenyérszentelés után a helyi mazsorett- és néptánccsoport, valamint a tiszalöki asszonykórus alapozza meg a hangulatot. A rendezvény vendégei közösen vonulnak át az Ádám kertbe, ahol 11 órától a tiszaeszlári óvodások mutatkoznak be.

A nagyszínpadi produkciók mellett a gyerekeket bohócok, gólyalábasok és lufihajtogatók szórakoztatják. Pálné Nagy Marianna előadásában déltől jó ebédhez szól majd a nóta, hogy 13 órától újult erővel vethessék bele magukat a látogatók a múltidézésbe. Megismerhetik a korabeli cséplőgép működését, de egy igazi „old timert”, egy GS-35 Hoffer traktort is megfigyelhetnek munka közben.

Sztárok a színpadon

A solymászbemutató és az interaktív gyermekműsor után, 17 órakor kezdődik az Iszkiri zenekar legkisebbeknek szóló műsora. Ezután már főként a felnőtteket várják a színpad elé, hiszen 18.30-kor érkezik Tóth Andi, este fél nyolckor pedig Janicsák Veca elektroakusztikus koncerttel szórakoztatja az eszlári közönséget.

A Balkan Fanatik élő nagykoncertjével ér véget a zenei program, az idei aratónapot pedig 22.30-tól a tűzzsonglőrök produkciója zárja. Természetesen kísérőprogramokból sem lesz hiány: 10 és 18 óra között a gyerekeket népi játszótér, kézműves-foglalkozások, ugrálóvár, rodeóbika, seg­way, csillámtetkó, arcfestés és hajfonás várja.

A népi gasztronómia rajongóinak sem okoznak csalódást, egész nap sül majd a kenyérlángos, a lapcsánka, a kürtőskalács és a lángos. A programok között szerepel továbbá népművészeti kiállítás, mesterségbemutató és vadászat- szimuláció is. A rendezvény ingyenes.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában