Nyíregyháza

2021.07.28. 09:22

Csalogató a VMKK kínálata

Tánc, színház, kiállítások – ez a VMKK augusztusi ajánlata.

KM

A 4 For Dance nagyszabású műsorral készül

Fotó: 4 For Dance archívuma

A Váci Mihály Kulturális Központ és tagintézményei augusztusra is tartogatnak néhány izgalmasnak ígérkező programot. Aki még nem látta a Pál Gyula-emlékkiállítást, a megyében élő hivatásos művészek közös nyári tárlatát vagy a Normantas Paulius-fotókiállítást, augusztus 7-éig még ellátogathat és megtekintheti azokat a Pál Gyula teremben és a Városi Galériában.

A kulturális központ emeleti kiállítótermében rendezik be a nyíregyházi idősek alkotásaiból nyíló tárlatot augusztus 5-én.

Szívünk (Nyír)egy ritmusra ver – ez a címe a 4 For Dance táncegyüttes és Szabó Ádám előadásának, amiben közreműködnek a 2 Step Dance Studio, az Y2K Divattánciskola, a Szabolcs DSE és az Igrice Néptáncegyüttes tagjai is. A nagyszabású produkciót augusztus 6-án 19 órától láthatja a VMKK közönsége.

Sötétben tapogatóznak

Peter Shaffer kevéssel a szexuális forradalom előtt írt egy bohózatot. Főhőse, ­Brindsley, a fiatal szobrász áramkimaradás miatt egy sötétlő lakásban reked. Várt és nem várt vendégei a sötétben egyre inkább úgy kezdenek viselkedni, mintha tébolydából szabadultak volna. A Black Comedy a Veres 1 Színház művészeinek előadásában és Nagy Sándor rendezésében csal minimum mosolyt a publikum arcára augusztus 16-án este hét órától.

A Borbányai Művelődési Házban augusztus 2–6. között kézművestábort tartanak, illetve a Butykai Közösségi Házban és az Alvégesi Művelődési Házban gyermekfelügyeletet vállalnak. Az előbbi intézményben augusztus ­13-áig, míg az utóbbiban 4–25. között. További részleteket a vacimuv.hu oldalon olvashatnak ezzel kapcsolatban. Nincsen nyár Jósavárosi Napok nélkül, amit az idén augusztus 13–14-én rendeznek a városrész művelődési házában.

Végül, de nem utolsósorban a Sóstói Nemzetközi Éremművészeti és Kisplasztikai Alkotótelep gyűjteményéből nyílik válogatástárlat augusztus 17-én 16.30-kor a Városi Galériában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában