limerick

2021.07.31. 08:51

Elő a papírral, ceruzával, és írjanak ötsorosokat!

A műveket a színház, a folyóirat és lapunk képviselői előzsűrizik, a döntőt a VIDOR-on rendezzük.

KM

20200823 Nyíregyháza fotó: Sipeki Péter SP Kelet-Magyarország A VIDOR Fesztivál fináléja: MŰvész Stúdió előadása. képen: Nyomtató Enikő

Fotó: Sipeki Péter

Közeleg a 20. VIDOR, a fesztiválnak pedig immár hat éve kihagyhatatlan programja a limerickíró bajnokság döntője. A finálét viszont csak akkor tudjuk megrendezni, ha sok-sok limerick érkezik, úgyhogy arra kérjük a koszorús költőket és a fűzfapoétákat, azaz a profikat és az amatőröket, vagyis mindenkit, hogy alkossanak.

A nemes versengést ezúttal is a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház, A Vörös Postakocsi folyóirat és lapunk, a Kelet-Magyarország hirdeti meg, bízva abban, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan az idén is nagy sikere lesz a megmérettetésnek.

Volt egyszer…

A limerick ötsoros vers, amely az első sor „volt egyszer…” mesei fordulatával bejelentett hős kalandjait beszéli el, a kalandoknak az ötödik sorban félig megismétlődő első vagy második sor szab határt. A rímképlete: AABBA, a BB sorok mindig rövidebbek. Ezúttal is két kategóriában (egyéni és csapat) várjuk a műveket, négy témában: sport, közélet, a hely szelleme (az én kis falum/városom) és szabadon választott.

A műveket a színház, a folyóirat és lapunk képviselői előzsűrizik, a döntőt a ­VIDOR-on rendezzük. A fináléban az alkotásokat a Móricz Zsigmond Színház művészei mutatják be, a kategóriák győztesei ajándékot kapnak. A jeligés pályázatokat augusztus 4-éig várjuk az [email protected] e-mail-címre vagy levélben a Nyíregyháza, Dózsa György u. 4–6. címre, a borítékra írják rá: limerick.


Versenyszabályzat

A jelentkezéssel a játékos elfogadja a Mediaworks Hungary Zrt. adatvédelmi tájékoztatóját (megtekinthető a www.mediaworks.hu/adatvedelem oldalon), valamint a nyereményjáték szabályzatát (https://szon.hu/jatekszabalyzatok), és hozzájárul ahhoz, hogy az általa közölt adatokat a játék lebonyolítása és az esetleges nyeremény átadása céljából a Mediaworks Hungary Zrt. kezelje.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában