film

2021.07.22. 15:00

Fesztiválon a horrorfilm

A Post Mortem még a hazai premier előtt bejárja a világot.

KM

Bergendy Péter horrorfilmje július első felében a svájci 20. Neuchâteli Nemzetközi Fantasztikus Filmfesztivál versenyprogramjában szerepelt, a nyáron pedig tovább folytatja világ körüli útját – olvasható a Nemzeti Filmintézet közleményében.

Őszi bemutató

Az alkotás július 22-én a 17. Grossmann Fantasztikus Film és Bor Fesztiválon, a szlovéniai Ljutomerben versenyez, majd augusztus 29-én Oslóban, a 4. Ravenheart Nemzetközi Filmfesztivál zárófilmjeként szintén versenyben vetítik. A különleges hangulatú magyar horrorfilm hazai premierjére még egy kicsit várni kell: a tervek szerint október 28-án, halloween előtt kerül a mozikba.

A Post Mortem 1918 telén játszódik, amikor a fiatal fotográfus, Tomás azzal keresi a kenyerét, hogy az országot járva az emberek elhunyt szeretteit fotózza. Egy napon azonban egy kislány, Anna hívására eljut egy olyan faluba, ahol természetfeletti erők kísértik a helyieket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában