színjátszó tábor

2021.07.01. 17:22

Gőzerővel próbálnak a bátori színészpalánták

CsA

Ismét kitárta kapuit a fiatal tehetségek előtt a nyírbátori színjátszó tábor. Tizenhetedik alkalommal fogadták a színészpalántákat, akik színes, programokban gazdag hetet tölthetnek együtt ezen a nyáron is. Márton Ildikó, a tábor szervezője lapunknak elmondta: hétfőtől öt napon át hatvan diákkal dolgoznak együtt a Báthory Anna Református Általános Iskolában.

– Délelőttönként színészmesterség-, tánc- és kézműves-foglalkozásokon vesznek részt a gyerekek, délutánonként izgalmas próbatételeken kell helytállniuk, az esti Tábor Faktorokon pedig nem maradhatnak el a közös éneklések és improvizációs versenyek. A táborozók az éjszakába nyúló próbákon belekóstolhatnak az igazi színházi műhelymunkába is – magyarázta a Nyírbátori Diákszínpad művészeti vezetője. Márton Ildikó hozzátette: – Ebben a nagy melegben a strandolás „kötelező” program, és egy vendég előadást is megnézünk.

Belekóstolhatnak az igazi színházi műhelymunkába
Fotó: Márton Ildikó

Bemutatóra készülnek

– A tábor utolsó napján, pénteken záróműsorral készülünk, amire várunk mindenkit 17 órától a nyírbátori kulturális központban. Kollégáimmal, Gönczőné Kovács Éva táncpedagógussal, Kovács Attilával, aki színészmesterséget tanít a táborozóknak és Bíró Petra tanítónővel, a kézműves-foglalkozások vezetőjével gazdag repertoárral készülünk: a legfiatalabb táborozóknak Janikovszky Éva írásaiból szemezgettünk, a felsősökkel egy népmesét és Devecsery László Idővarázs című darabját mutatjuk be, a legidősebbek Maros András Játszótéri pillanatok című kisprózáival állnak színpadra, de természetesen a tánc sem marad ki a műsorból.

CsA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában