Ingyenes koncertek

2021.07.10. 10:17

Ismét zeneszó tölti meg az utcákat és a tereket

A hétvégén Újfehértón és Nyírmadán adnak térzenei koncertet.

KM

A zenekarok a legváratlanabb helyszíneken bukkanhatnak fel

Forrás: Illusztráció / Bartha Krisztián

Folytatódik a pandémia alatt oly népszerű Térzene program: ettől a hónaptól ismét klasszikus és népzene tölti be a városok, községek nyitott és zárt tereit. A koncertek sokszor nem várt helyen harsannak fel és nyújtanak zenei élményeket a környéken élőknek és a járókelőknek.

Ingyenesek a koncertek

Ezen a hétvégén két megyei helyszínen bukkannak fel a zenészek: július 10-én, szombaton 10 órától az újfehértói Zajti Ferenc Kulturális Központ előtti téren játszik a Trio Consort, míg vasárnap 19.45-től a nyírmadai művelődési ház előtt szórakoztatja a zeneszerető közönséget a Four Bones Quartet. A koncertek, ahogy már korábban, úgy most is ingyenesek.

A klasszikus zene jótékony hatásait kutatások sora igazolja, ennek ellenére csak egy szűk réteghez jut el a hangversenytermekben felcsendülő muzsika varázsa. Ezen szeretett volna változtatni az Emberi Erőforrások Minisztériuma: Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár kezdeményezésére 2019. október 1-jén, a zene világnapján indult el a program.

Az előző évben tizenegy megyében több mint 120 szabadtéri minikoncerttel ajándékoztak meg minket a karanténidőszakban is, így ki sem kellett mozdulnunk otthonról ahhoz, hogy élvezhessük a produkciókat, elég volt kihajolni az ablakon, kiállni az erkélyre vagy kisétálni a kertbe.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában