Encsencs

2021.07.16. 14:22

Katonanóták fesztiválja

Kilencedik alkalommal rendezték meg a hagyományőrző fesztivált.

Forrás: Nagy László archívuma

„Tisztelettel jelentem, hogy rendkívüli esemény nélkül lezajlott a IX. Encsencsi Katonanóta Fesztivál” – kezdte stílszerűen beszámolóját Nagy László szervező, a település jegyzője. „A tornateremben jó volt látni, átélni, ahogy a koronavírus-járvány miatt tavaly elmaradt fesztivált követően az idén milyen örömmel köszöntötték egymást a fellépő csoportok, énekesek, érdeklődők”.

Dr. Báthori Gábor, a nyírbátori múzeum igazgatója adott történelmi áttekintést a trianoni békediktátumról és a 80 évvel ezelőtti magyar hadbalépésről. Dr. Simon Miklós országgyűlési képviselő, a parlament rendészeti és honvédelmi bizottságának alelnöke és Szedlár János polgármester köszöntötte a jelenlévőket. A fesztiválon felléptek: Nyírbélteki Népdalkör, Encsencsi Kéknefelejcs Népdalkör, Nyírvasvári Vasvári Pál Nyugdíjas Klub, Nyírbátori Határőr Igazgatóság Nyugdíjasai Egyesület, Porcsalmai Búzakalász Népdalkör, Pócspetri, Petri Öregfiúk Dalkör, Szamosszegi Férfi Kórus, Bíró Gergelyné, Karczub Györgyné, Lipécz Nikolett és Marján Ágnes, valamint Vígh Béla.

Tovább színesítette a programot az Encsencsről elszármazott Kapi Gábor „Nótáskapitány” előadása, illetve a Demecseri Rétközi Hagyományőrző Pendelyes Néptánccsoport műsora. A hangulat tetőfokán Martinovszky István tárogató és Nagy János harmónika játékára együtt énekelt a jelenlévők apraja-nagyja. A nótafesztivál a helyi óvoda szakácsnői jóvoltából egy finom ebéddel zárult.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában