Udvarias esték

2021.07.01. 15:11

Kellemes nyáresti szórakozás Mátészalkán

Stand-up, önálló estek, színházi előadások és koncertek – gazdag az Udvarias esték idei repertoárja.

CsA

Az Aradi Kamaraszínház A Zördög című zenés-táncos komédiával érkezik Mátészalkára

Fotó: akamara.ro

Nincsen nyár – ahogy a tavasz, ősz és tél sem múlhat el – kulturális programok nélkül Mátészalkán. A „fény városában” élők minden bizonnyal hozzászoktak a szabadtéri szezon gazdag kínálatához, melynek gerincét ebben az évben is a július 9-én kezdődő Udvarias esték előadásai adják a Szentpétery Zsigmond Kulturális Központ és Színház udvarán.

Színház és zene

– Szívünknek igen kedves ez a program, amivel a célunk továbbra is a régi: kellemes, tartalmas és nem utolsósorban ingyenes nyáresti szórakozást szeretnénk biztosítani a kikapcsolódni és töltekezni vágyóknak – mondta el lapunk érdeklődésére Zsoldos Judit. Az intézmény igazgatóhelyettese hozzátette: az idén is igyekeztek minél színesebb kínálatot összeállítani, hogy mindenki találhasson kedvére valót.

– Van a tarsolyunkban színház többféle műfajban és sok szép muzsika. Jönnek hozzánk nagyszerű vendégművészek, és természetesen helyi tehetségeink is megajándékoznak bennünket néhány kellemes órával. Hajdu Steve-et egyaránt láthattuk már a színpadon, a mozivásznon és különböző televíziós műsorokban, így nem kétséges: egy rendkívül sokoldalú művészt üdvözölhetünk majd köreinkben, aki július 9-én, pénteken 20 órától nem kíméli a közönség rekeszizmait. Hajdu you do? című stand-up-estjéről minden bizonnyal sokáig fognak még beszélni a városban.

– A pandémia miatt sajnos az idén sem rendezhetjük meg a szokott módon az Amatőr Színjátszó Találkozót. Tizenkilencedik alkalommal fogadjuk majd a környékbeli csoportokat július 16–17-én, ám a határon túli színjátszók ebben az évben még nem vállalhatták a részvételt – árulta el Zsoldos Judit.

Visszatérő vendégek

– A programsorozat július 17-én este nyolc órától a Jászai Mari-díjas színésznő, Pápai Erika Hangok és szavak című önálló estjével folytatódik, míg 22-én Két nő – két muzsikus címmel Édith Piaf és Karády Katalin dalaiból szemezget Orbán Bori és Pánczél Kristóf. A Déryné Program hozzájárulásával érkezik Mátészalkára az Aradi Kamaraszínház előadása. A társulat A Zördög címmel pajzán élő zenés-táncos komédiákat ad elő a kulturális központ udvarán – kedvezőtlen időjárás esetén pedig a színházteremben.

– Visszatérő vendégünk a Bereczky Band, a zenekar augusztus 5-én a könnyűzene gyöngyszemeiből válogat. Az Udvarias estéket Fesztbaum Béla Dalok a Kispipából című Seres Rezső-estje zárja augusztus 12-én. A hatályos rendeleteknek megfelelően az előadásokat a 18 éven felüliek védettségi igazolvánnyal látogathatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában