Nyíregyháza

2021.07.20. 13:00

Limerickírók, figyelem: már elindult a versengés

A műfaj humoros, de a verseny komoly, hiszen mindkét kategória győztese ­jutalmat kap.

KM

Az elmúlt hat évben a VIDOR-tól elválaszthatatlan lett a nyírségi limerickíró bajnokság, amit az idén hetedik alkalommal hirdet meg a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház, A Vörös Postakocsi folyóirat és a Kelet-Magyarország. Az elmúlt hat fesztiválon óriási sikere volt a versenynek: a nemes viadalokon több száz pályamű szerepelt, a döntő pedig mindig a fesztivál egyik legmulatságosabb eseménye. A sikert látva nem is kérdés, hogy erre az idén is lehetőséget teremtünk, így aki eddig lemaradt, most megmutathatja limerick­író tudását. Gergely Ágnes megfogalmazása szerint a limerick kötött formájú, ötsoros nonszensz vers, amely az első sor „volt egyszer…” mesei fordulatával bejelentett hős kalandjait beszéli el, a kalandoknak az ötödik sorban félig megismétlődő első vagy második sor szab határt. A rímképlete: AABBA, a BB sorok mindig rövidebbek. Ezúttal is két kategóriában (egyéni és csapat) várjuk a műveket, négy témában: sport, közélet, a hely szelleme (az én kis falum/városom) és szabadon választott. A műveket a színház, a folyóirat és lapunk képviselői előzsűrizik, a döntőt a VIDOR-on rendezzük.

Jeligés pályázatok

A műfaj humoros, de a verseny komoly, hiszen mindkét kategória győztese ­jutalmat kap. A döntőn a versfaragók alkotásait a Móricz Zsigmond Színház művészei mutatják be, az eseményen pedig ott ülnek a jeligék „tulajdonosai” is: eddig minden finálén jelen voltak a győztesek, így a helyszínen köszönthettük őket.

Nevezni kizárólag jeligés pályázatokkal lehet: a műveket augusztus 4-én éjfélig várjuk az [email protected] e-mail-címre vagy levélben a Nyíregyháza, Dózsa György u. 4–6. címre, a borítékra írják rá: limerick.

A verseny szabályzata

A jelentkezéssel a játékos elfogadja a Mediaworks Hungary Zrt. adatvédelmi tájékoztatóját (megtekinthető a www.mediaworks.hu/adatvedelem oldalon), valamint a nyereményjáték szabályzatát (https://szon.hu/jatekszabalyzatok), és hozzájárul ahhoz, hogy az általa közölt adatokat a játék lebonyolítása és az esetleges nyeremény átadása céljából a Mediaworks Hungary Zrt. kezelje.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában