Rózsakert

2021.07.16. 16:25

Parádés szabadtéri kínálat

Zenés játékot, bohózatot és koncertszínházat is láthatunk a Rózsakertben.

KM

Koncz Veronika

Forrás: Dodó Ferenc

Júliusban még három kiváló előadás vár az érdeklődőkre a Rózsakert Szabadtéri Színpadon, az első most szombaton 20.30-tól. Dés László, Geszti Péter és Grecsó Krisztián zenés játéka, A Pál utcai fiúk Molnár Ferenc azonos című regénye nyomán készült, és a 2016-os bemutató óta folyamatosan telt ház előtt játsszák a Vígszínházban. Több vidéki teátrum is műsorára tűzte, így a debreceni Csokonai Színház is, ahol az előadást Keszég László rendezte – ezt a produkciót láthatják a nézők szombaton.

Túl sok a titok

Alig egy héttel később, július 23-án 20.30-tól Neil Simon sikerdarabja, a Pletykafészek mozgatja meg a rekeszizmokat.

A történet New Yorkban játszódik, ahol az alpolgármester a házassági évfordulójuk alkalmából baráti vacsorát rendez. A vendégségbe érkező házaspárok estéjét azonban jelentősen megnehezíti, hogy az ünnepeltek eltűntek, a személyzet házon kívül van, a vacsora sehol, az emeleten pedig lövések dördülnek. Ebben a helyzetben rögtön megindul a szóbeszéd, vad találgatások kapnak szárnyra, mindenkinek eszébe jut egy titok, amit a szomszédja fülébe suttoghat, miközben a társaság tagjainak arra is ügyelniük kell, hogy elkerüljék a botrányt: ennek érdekében pedig gondosan titkolóznak egymás előtt is. Nem csoda, hogy a kiérkező rendőrség már egy olyan történettel találkozik, ami még a legvadabb pletykalapokból is kilógna... A Veres 1 Színház vendégjátékának rendezője Nagy Sándor, aki játszik is a darabban.

Világszerte sikert arat

Az Anyatigrisek című előadás tabuk nélkül, rengeteg humorral mutatja meg, hogy valójában mit jelent szülőnek lenni. Nem számít, hogy a nézőtéren fekete öves anyukák vagy fiatal kismamák ülnek, a másfél órás zenés komédia garantáltan jobb kedvre deríti majd őket – kell ennél több egy anyának?

Az eredeti angol nyelvű előadást, amely már négy kontinensen aratott töretlen sikert, tíz éve játsszák folyamatos telt házzal a világ minden táján. A Liliom Produkció jóvoltából július 30-án 20.30-tól a nyíregyházi közönség is megismerheti a világhírű musicalt, méghozzá koncertszínházi formában, Király Linda, Szőlőskei Timea, Barbinek Paula és Fehér Adrienn főszereplésével, a rendező Tallós Rita.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában