Nagyecsed

2021.07.14. 08:58

Táncház Ecseden

Az országos találkozó részeként a nagyecsedi művelődési ház is aktívan bekapcsolódott a programba.

KM

Forrás: Free Dance AMI

Tizenkilenc kiválasztott helyszínen rendezték meg a „Táncháztalálkozó Országszerte 2021” elnevezésű programot. A járványügyi helyzet miatt a Táncház Egyesület újragondolta és új köntösbe bújtatta az 1982 óta Budapesten megtartott Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt. Egyedüli szabolcs-szatmár-beregi településként Nagyecsedre esett a szervezők választása: a város táncos hagyománya hat Népművészet Mestere és hat Népművészet Ifjú Mestere díjjal kitüntetettjével egyedülállónak számít.

Színvonalas eseménysorozat

Andóné Kujbus Nóra, a nagyecsedi program lelkes főszervezője és programfelelőse, a helyi Rákóczi Kovács Gusztáv Hagyományőrző Együttes művészeti vezetője, táncosa és a Free Dance AMI intézményvezetője megjegyezte:

– A helyi önkormányzattal, a Muharay Elemér Népművészeti Szövetséggel, a Táncház Egyesülettel és a Martin György Néptáncszövetséggel összefogva mindenkinek elérhető, élményszerű, sokszínű és színvonalas eseménysorozattal készültünk.

 

Fellépett a Hőgyészi Székely Kör Bokréta Néptánccsoportja, a Bácska Banda, Sebestyén István, a Rákóczi Kovács Gusztáv Hagyományőrző Együttes, a Gyöngyszemek Hagyományőrző Együttes, Murguly Lajos, Andóné Kujbus Nóra, Tóth Miklós, Tóth Miklósné, a Zsarát Gyermektánccsoport, a Nyírség Táncegyüttes, Kádár Ignác, Balogh Szilvia, Lakatos Mónika, a Bürkös Zenekar, a Zagyva Banda és a Cigány Hangok.

A nagyecsedi rendezvényt a Cigány Hangok és Lakatos Mónika extra táncfellépőkkel fűszerezett koncertje, és az azt követő bál zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában