Premier

2021.07.23. 19:13

Új klippel jelentkezett A Dal 2021 csengeri felfedezettje (videóval)

Katona Petráék rengeteget dolgoztak a dalon és a videóklipen.

Ladányi Tóth Lajos

Fotó: Kákos Dávid

– A Szárnyalást – a Viszlát Múlt-hoz hasonlóan – saját élmények ihlették, de Danival ezúttal is igyekeztünk úgy megfogalmazni a dalszöveget, hogy aki volt már hasonló élethelyzetben, az is magáénak tudja érezni a mondanivalót: az emberrel előfordulhat, hogy tudja, nincs jó helyen, ám a megszokott biztonságból nem mindig könnyű kitörni. Az én esetemben pont a Zene volt az a szabadság, ami felé vágyódtam, de hosszú időbe telt, mire lépni mertem, és fejest ugrottam az ismeretlenbe, viszont amint sikerült az „elrugaszkodás”, éreztem, hogy jól döntöttem! – reagált érdeklődésünkre Katona Petra, aki a nyár eddigi részében sem unatkozott.

– Rengeteget dolgoztunk ezen a dalon és videóklipen. Alkotótársaimmal, Danival és Titivel folyamatosan írjuk az újabb saját dalokat is. Ezzel párhuzamosan felkérést kaptunk arra, hogy megírjuk egy nagyon különleges kezdeményezés, a Vándor Viadal országos diákvetélkedő himnuszát. Ráadásul a versenyről készült tévéműsor főcímdala is ennek a szerzeménynek egy részlete lett, így vasárnaponként a TV2-n már hallható. Természetesen a teljes dal is hamarosan elérhető lesz.

– A nyáron több helyen is találkozhat még velünk a közönség. Akusztikusan rendszeresen fellépünk egy budapesti skybarban, a következő hónapokban pedig már zenekari formációban is koncertezünk: például Nyíregyházán, valamint szülővárosomban, Csengerben is – újságolta Petra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában