Bulikalauz

2021.08.06. 12:07

A legjobb hétvégi bulikat keresed? Megtaláltad!

Érdemes rápörögni a hétvégére!

Forrás: illusztráció / shutterstock

Fotó: Shutterstock

Augusztus 6., péntek

17.30: Százféle sör, zene és kocsmakaják

Tizedik alkalommal ad helyet a megyeszékhely ékszerdoboza a Sóstó Serfesztnek.

A háromnapos rendezvényen közel százféle sört kóstolhatnak a habzó ital szerelmesei, isteni kocsmakajákat ehetnek és helyi zenekarok koncertjein bólogathatnak délutántól késő estig. Pénteken a Texas Tourist, a Tibi a hegyről és a Mina csap a húrok közé.

18 óra: Tizenötödször is PanyolaFeszt

A panyolai világzenei fesztivált nem kell bemutatni, hiszen az idei lesz a tizenötödik a sorban. Pénteken délután kettőtől több mint tíz helyszínen fogadják a fesztiválozókat, akiket a kézműves-foglalkozások, kiállítások, mesterségbemutatók, pálinkafőzde-mustra, filmvetítések mellett természetesen minőségi fellépőkkel várnak a szervezők.

Joós Tamás és Hegyi Norbert Cseh Tamás-emlékestje 18 órakor kezdődik a Levendula portán, este kilenctől a Dánielfy Gergő és az Utazók lép fel a Nemtudom nagyszínpadon, míg 19 órától Szeder, 22.30-tól pedig a Bordó Sárkány ad koncertet a Gömbjuhar kisszínpadon.

19 óra: Téren-nyáron: new generation

A megyeszékhely belvárosában péntekenként helyi zenekarok és előadók lépnek színpadra. A városalapítók szobránál ezúttal egy fiatalok alkotta formáció, a Kovács Miklós Bandája zenél. A koncert ingyenes.

A nyíregyházi srácok imádják a minőségi élő zenét és a jó hangulatot, s minden koncertjükön a legjobb tudásuk szerint próbálják ezeket megteremteni. Dalaik elérhetőek a zenelejátszó platformokon, és hamarosan megjelenik az első kislemezük is.

19 óra: Egy este, két koncert

Folytatódik a Bátori Korzó: a nyírbátori 2-es Pub teraszán újabb két zenekar, a Sezlony és a Jar of Soul ad ingyenes koncertet.

A Sezlony egy hattagú, lendületes formáció, amely már több éve működik kisebb átalakulásokkal. Rendszeresen koncerteznek, és alakítják stílusukat, amely irányát úgy érzik, hogy mostanra sikerült meghatározniuk. A gitár, dob, basszus alapfelálláson túl három énekes, konga, esetenként elektroakusztikus gitár és trombita, illetve doromb színesíti a hangzást. A számaik szólhatnak társadalmi problémákról, szanaszét szaladgáló gondolatmenetekről, egy fordulatos nyárról vagy egy nagybevásárlás szépségeiről. A Jar of Soul R’n’B, soul, funk hangzásvilágú saját szerzeményekből és igényes átdolgozásokból építi fel műsorát. Kovács Réka énekesnő és Géczy Viktor gitáros célja, hogy a saját stílusukat becsempésszék az alkotás folyamatába, ezáltal eredeti, igényes, mégis könnyen befogadható, ízlésesen populáris hangulatvilágot varázsoljanak az akusztikus átiratba.

21 óra: Hardline Weekends vol. 1

Az ibrányi Blanco y Negro Beach teraszon két hét végén is a technó és a minimal rajongóit célozzák meg. Az első felvonás főszereplője Jackwell, aki egy kis telet visz a nyárba a legkeményebb ütemekkel.

22 óra: Ki ez az Nber? Hát Pixa!

Jön, jön, jön a Mokambo Gang oszlopos tagja, aki tudja, hogy mulat(tat) a magyar. A nyíregyházi Barbizon visszatérő fellépője Pixa. A DJ, producer, dalszerző és MC nagyon jól tudja, kik azok az előadók, akikkel közreműködve nem lőhet bakot, de szólóban sem kell szégyenkeznie. Ezúttal egyedül érkezik a Szódaház utcába.

Rapben, popban, dance-ben, metál-elektróban és rockban is kipróbálta magát pályafutása során. A Mizu szülőatyja évekig zenei producerként tevékenykedett Fluor és SP albumain, és együtt dolgozott a magyar rapszcéna összes kiemelkedő produkciójával a Punnany Massiftól kezdve a Hősökön át a Barbárfivérekig. Megnyerte a Steve Aoki által alapított Dim Mak Recordsnál meghirdetett Uberjak’d nemzetközi remixversenyt, míg MC-ként fellépett a Nobody Moveszal Európa több országában és Ázsiában, produceri munkákra hívták már Kanadába és az USA-ba. Ja, és forgatott egy klipet Snoop Dogg-gal…

22 óra: Techno Vision

A Mamma Miában igyekeznek a vendégek minden zenei igényét kielégíteni. A nyíregyházi szórakozóhely péntek éjjel elindítja új technóparti-sorozatát. A line-up illusztris, hiszen a hazai technószcéna leghúzósabb nevei kerültek fel rá. Érkezik Mateo & Spirit, Gaga, valamint Németi és Stephen.

Augusztus 7., szombat

13 óra: Tiszai Challenge koncertekkel

Az idén is elstartol a Tiszai Challenge – a folyó gávavencsellői szakaszán 10 kilométeres nyílt vízi úszás állítja kihívás elé az indulókat. A nap második felében különböző fellépők szórakoztatják az úszókat és a lelkes szurkolókat egyaránt.

A Tüneth Együttes és a Nap zenekar után egy veterán humorista, Badár Sándor csal mosolyt az arcokra, majd színpadra lép Tóth Andi, Csordás Tibi, Rico & Miss Mood, a Tortuga. A nap sztárvendége a Boney M csillaga, Sheyla Bonnick, a retró buli pedig este kilenckor kezdődik Hajnal Gusztival.

17.30: Fogd meg a söröm!

A X. Sóstó Serfeszt második napjának zenei kínálatára sem lehet panasz. Száraz Tamás és a Mentha Project koncertje itatja magát, este kilenctől pedig DJ emzë bizonyít a lemezjátszó mögött.

19 óra: XV. PanyolaFeszt

A panyolai világzenei fesztivál második napján a számos program között néhány koncertre is érdemes ellátogatni.

A Nemtudom nagyszínpadon 19 órától a Pankastic!, este fél tíztől a Bohemian Betyars, míg a Gömbjuhar kisszínpadon 20.30-tól a Chatcha Lab lép fel.

19 óra: Kávéházi hangulat és alternatív rock

A Bátori Korzó szombati fellépői nagyon különbözőek, de összeköti őket a zene és a közönség szeretete.

A nyírbátori 2-es Pubban előbb Sárkány Fanni és Varga Máté egy szál gitárra és két énekhangra átültetett populáris és kevésbé ismert dalokat ad elő. Őket követi a CsótányDzsó rock ’n’ roll szósszal nyakon öntött, tábortűzön hevített swingmorzsákkal.

19.30: Gyere a térre!

Tiszavasváriban a zenéé lesz a főszerep szombaton, ugyanis a Kis Kata Zenekar ad ingyenes koncertet a Találkozások Háza előtti téren.

21 óra: Zenei időutazás

A dombrádi Tisza-parton ismét beröffentik az időgépet, ami visszaröpít a kilencvenes és kétezres évekbe. Mindenki kapcsolja ki a biztonsági öveket, kezeket a magasba, mert ez a buli bizony észbontó lesz! A ritmust DJ Dezi és Vass Attila diktálja.

21 óra: Együtt mulat Ugornya

Rostás Szabika sokak kedvence, a fiatal mulatós sztár dalai sokmilliós megtekintést hoznak a YouTube-on, Pixával közös számára több mint tízmilliószor kattintottak. A gergelyiugornyai Malibu Beach Club színpadán a legnépszerűbb slágereit énekli majd. Éjjel a Beach sátorban Belasco, a mulatós teraszon Sebők Sándor táncoltatja meg a népet.

22 óra: Helló, itt a Desperado!

Gyere és álmodj, Rajtad múlik, Ég veled – ismerős, ugye?

Csak néhány cím a magyar popzene hőskorának egyik meghatározó formációja, a Desperado legnagyobb slágerei közül. Az együttes szombat este a Mamma Mia vendégeit ülteti fel a nosztalgiavonatra, és segít felidézni a szép emlékeket. A retró terembe DJ Geczo és Taylor, míg az emeleten Mr. Aradványi pakolja a lemezeket.

Augusztus 8., vasárnap

17 óra: Az utolsó kör

A nyíregyházi Sóstó Serfeszt harmadik, egyben zárónapján a lemezlovasok kerülnek reflektorfénybe: délután öttől DJ Ricky, este héttől pedig DJ Mess gondoskodik a hangulatról – a finom sörök mellett.

Ezen a hét végén sincs okunk a panaszra, a megye szabadtéri szórakozóhelyein és klubjaiban egymást érik a jobbnál jobb bulik. Koncertek, lemezlovasok, fesztiválok kínálnak megannyi lehetőséget arra, hogy kiélvezzük a nyár legszebb napjait. Panyolán többek között a Bohemian Betyars is fellép.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában