Irodalom, zene

2021.08.23. 18:50

A „Nyírség álmodója” emlékére

A kör tagjai saját verseiket adták elő, s megzenésített verseket énekeltek.

Dr. Bihari Albertné

A vendégek ajándékba adtak festményeket

Forrás: Takács Magdolna

Az óbudai Krúdy Kör 30 fős tagsága a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár és a Móricz Zsigmond Kulturális Egyesület vendégeként a napokban zenés irodalmi délelőttön mutatkozott be az érdeklődő irodalombarátoknak. A kör tagjai saját verseiket adták elő, illetve megzenésített verseket énekeltek.

A meghitt délelőttön irodalmunk nagy alakjairól készített festményekkel – Ady Endre, Krúdy Gyula, Krúdy Zsuzsa, Móricz Zsigmond, Kosztolányi Dezső – ajándékozták meg a kör alkotói a Krúdy Gyula Gimnáziumot, a könyvtárat és a Móricz Zsigmond Kulturális Egyesületet.

Emlékplakett elismerés

Krúdy szellemiségének őrzéséről és tovább hagyományázásáról Chriszt Gyula, a Krúdy-gimnázium intézményvezetője, Oláhné Gócza Krisztina, a könyvtár osztályvezetője és dr. Bihari Albertné alapító titkár beszélt. A Krúdy Kör emlékplakett elismerését Chriszt Gyula intézményvezetőnek és dr. Bihari Albertnénak, a Móricz Zsigmond Kulturális Egyesület alapító titkárának nyújtotta át Németh Nyiba Sándor, a kör elnöke. A jóízű ebédet követően közösen elsétáltunk a Szent István utcai Krúdy-szülőházhoz.

- Dr. Bihari Albertné -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában