Bulikalauz

2021.08.13. 10:28

Ezek a bulik várnak rád a hétvégén!

Érdemes rápörögni a hétvégére!

20200214 Budapest, Molnár Ferenc Caramel Simfonica 15 éves Jubileumi Gálakoncert a Papp László Budapest Sportarénában. Fotó: Bánkúti Sándor/Bors

Fotó: Bánkúti Sándor

Augusztus 13., péntek

16 óra: Hegyaljai rock & roll újratöltve

A rakamazi kempingben két napig ismét a rockzenéé a főszerep.

A Wild East Rock nagyszínpadán a keményvonalasok zúzzák be a hangládákat: jön a Mérföldkő, a Zorall, a Kalapács, a Lord és a Mina. Levezetésként pedig némi antidiszkó Vascóval.

19 óra: Lesz mire bulizni Gyarmaton

Az idei Gyarmati Vigasságok nagyszínpadi line-upja erősre sikeredett. A közönséget Mr. Rick izzítja be, Burai emeli az égig és Bárány Attila tartja a magasban egészen a nap végéig.

19 óra: Téren Nyáron Beat-lesz

Bár a kánikula csak lassan enyhül, végéhez közeledik a nyár, ahogy a Téren Nyáron koncertsorozat is: a záróbulit a Beat-lesz tolja a nyíregyházi Városalapítók szobránál.

19 óra: Nosztalgiaest

A tiszavasvári Találkozások Háza előtt téren koncertekkel, színházi előadásokkal, szórakoztató programokkal gondoskodtak a nyár esti kikapcsolódásról. Péntek este a nosztalgiáé a főszerep, szép emlékeket idéző örökzöld dallomokkal érkezik Meggyesi Csaba, majd egy ikonikus zenekar, mely ötven éve része a magyar könnyűzenei életnek: fellép az Apostol.

19.30: Oldalvágány

Tizenhetedszer rendezik meg hazánk egyik legizgalmasabb mini fesztiválját, a Fehérgyarmati Oldalvágányt. A feszt nyitónapján előbb a Tortuga, majd a Jazztelen, végül a Roy és Ádám Trió mozgatja meg a Kossuth utcai közönséget.

20.30: Újra színpadon a Jazz+Az

Éppen huszonegy éve történt, hogy a Jazz+Az üstököse átszáguldott a magyar pop egén. A rendhagyó alkalomból – a nagy sikerű budapesti koncert után – a zenekar visszatér, ezúttal a Tokaj Fesztiválkatlan a színpadára.

Geszti Péter, Kozma Orsi, Váczi Eszter, Behumi Dóri, Dés László és az eredeti banda előadásában csendülnek fel a nagy slágerek és kinyílik a Geszti-féle szövegláda. A nagyszabású koncerteken lehet, hogy végre arra a kínzó kérdésre is választ kapunk: vajon „mit tehet a sejt, aki mit se sejt?”

22 óra: Wannabe Party

A nyíregyházi Mamma Miában péntek éjjel felcsendülnek a kilencvenes és kétezres évek bulihimnuszai. A lemezjátszók mögött Daniel Dash gondoskodik majd az időutazós hangulatról.

Augusztus 14., szombat

14 óra: Ki korán kel, rockot lel

Fesztiválhoz képest korán kezdenek a Wild East Rock fellépői a rakamazi kempingben.

A még gyűrött arcokat kezdésként a Március, a Made in China és a Down For Whatever simítja ki. Este nyolcra már visszatér az élet a fesztiválozókba, így folytatódhat a bólogatás előbb az Aurora, aztán a Depresszió, végül pedig a Tortuga dalaira. After Vascóval az antidiszkóban!

17.30: Ez a nap karcol

A fehérgyarmati Oldalvágány matinékoncertekkel folytatódik szombaton. A fellépők sorában a Hy/Ygen az első, őket követi a nyírmadai Deák Bill Gyula, Szirota „Ciki” János és a Rock Band. Este a fiatalok foglalják el a színpadot: jön a Periscop, majd a Kies.

18 óra: Folytatódnak a vigasságok

A Gyarmati Vigasságok második napján a hazai pop élharcosai, a közönség nagy kedvencei zenélnek a nagyszínpadon: Molnár Ferenc Caramel és a Halott Pénz ad koncertet, éjféltől pedig az utcabálok hamisítatlan hangulatát idézik meg.

18.30: Naiv pop Sóstón

Rejtélyes nevű és hasonlóan rejtélyes műfajú, elmondásuk szerint naiv popot játszó zenekar mutatkozik be a Zene Sóstó színpadán, a sóstói Krúdy Vigadó melletti téren.

20 óra: Birthday Summer Festival Before Party

Kétnapos fesztivállal ünnepli majd a születésnapját a nyíregyházi Sunshine FM augusztus 20–21-én, ám szombaton egy kis ízelítőt adnak a buliból. A Sóstó Gardenben a leghúzósabb hiphop és R&B zenékkel készül Mess.

20 óra: Tóth Andi a Kállay Gyűjteményben

A nyíregyházi Kállay Gyűjtemény családi napjának sztárvendége Tóth Andi, aki az Abrakazabra zenekarral ad koncertet. Belépés csak védettségi igazolvány és lakcímkártya felmutatásával.

21 óra: We Love Techno

A NightLife fenegyerekei szombaton beveszik a gergelyiugornyai Tisza-partot.

A tavalyi telt ház után minden bizonnyal az idén is kirúgják a Malibu Beach Club oldalát a techno szerelmesei. A súlyos beatek kiporciózásához Patrick és Czaga mellett egy nagy kedvenc, Tőtöttcigi is csatlakozik. A házigazda ezúttal is Belasco lesz, a teraszon pedig Sebők Sándor táncoltat.

22 óra: Csajszombat a Mamma Miában

A nyíregyházi klubban szombaton a lányok diktálják az ütemet a legjobb retró és latin slágerekre Geczo, Taylor és Mr. Aradványi segítségével.

Augusztus 15., vasárnap

18 óra: A zárónap sem gyenge

A Gyarmati Vigasságok zárónapján minden korosztály megtalálja a neki tetsző fellépőt. Öt évtized dalaiból válogat az Apostol együttes, majd a Kowalsky meg a Vega és Nemazalány szórakoztatja a nagyszínpad közönségét.

19.30: Nyíregyháziak a színpadon

Három nyíregyházi banda búcsúztatja az idei fehérgyarmati Oldalvágányt: a fesztiválozókat előbb a Szia Anya! köszönti, aztán a Mina gyalulja le, zárásként pedig a Kelet Brass Band fújja el nótájukat.

Aki babonás, péntek tizenharmadikán gyakrabban néz a háta mögé és a lába elé, mint általában – ez még megengedett, de a hétvégi bulikat, fesztiválokat, koncerteket emiatt kihagyni már mulasztás! Ízelítőül: Molnár Ferenc Caramel is fellép szombaton a Gyarmati Vigasságokon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában