Benk

2021.08.26. 15:02

Kenyeret, cipót osztottak az ünnepen

Nemzeti Összetartozás Emlékművet avatott a Benkiek Benkért Egyesület Szent István és az új kenyér ünnepén.

KM

Az egyesület fiatal tagja, Szabó Viktor moderálta eseményen Szabó Nikolett Szép Ernő Imádság című versét szavalta, majd Kádár Zsuzsa, az egyesület elnöke mondott ünnepi beszédet. Azzal kezdte, hogy a hazánkat és vallásunkat Szent István királynak köszönhetjük, majd arra is rámutatott, hogy amíg az elődeinknek a munkával telt nehéz élet mellett is mindig maradt idejük egymásra, addig manapság több tényező is eltávolítja egymástól az embereket, s még egy néhány száz lelket számláló kis faluban is képesek az ott élők idegenként tekinteni egymásra.

A folytatásban az egyesület és a benkiek új kenyerét vitéz Pocsai Vince nyugalmazott református lelkész áldotta meg.

Díj a haza szolgálatáért

– A kenyér adja az erőt az újrakezdéshez, a folytatáshoz. A megáldott kenyér hitet, reményt jelentett régen is és ma is! – hangsúlyozta. A kulturális műsorokkal tarkított eseményen az egyesület a haza szolgálatáért „Benkiek Benkért Büszkesége” díjat adományozott Malmos Zoltánnak, majd a református templom mellett megkoszorúzták a vitéz Pocsai Vince lelkész, fafaragó és a magyar kultúra lovagja által készített és felavatott Nemzeti Összetartozás Emlékművét.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában