Irodalom

2021.08.12. 15:00

Költészet Istenről és a szeretet óriási erejéről

KM

A havonta egy alkalommal foglalkozást tartó nyíregyházi Móricz Zsigmond Olvasókör egy jól összetartó közösség, ráadásul elévülhetetlen érdemeket szereztek azzal, hogy a szabolcsi megyeszékhelyen életben tartják és közvetítik a szépirodalmat, népszerűsítik az olvasást.

Beszélgetés a költővel

Az önszerveződő kör hosszú idő óta állandó közszereplője a kulturális közéletnek, körükben érdemes helyet foglalni a tagsággal nem rendelkező irodalombarátoknak is.

Székhelyükön, a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtárban egy hamisítatlan agorát teremtettek, ahol mindig lehet valamiféle új tudásra szert tenni. Újabb programjukat augusztus 19-én 16 órától tartják, ahol a téma ezúttal a szeretet és Isten, méghozzá az istenes költészet és a haikuk tükrében. A találkozón a kör egyik vezetője, Gerliczki András irodalomtörténész beszélget dr. Lajtos Nóra költővel, íróval, kritikussal, szerkesztővel. S hogy miről folyik majd a szó? Nem másról, mint a különleges vendég A tölcsérjázmin éneke című istenes verseskötetéről, valamint a Szívben fészkelő című, 140 haikut tartalmazó kötetének bemutatója kapcsán is eszmét cserélnek. Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők, de különösen azokat, akik rajonganak az erős zeneiséggel bíró rövid költeményekért.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában